BLOG MUHASEBESİ MİMİ

32


Merhabalar Sevgili Kardeşlerim,

Blogcu Sultan “BLOG MUHASEBESİ MİMİ” adında güzel bir etkinlik başlatmış. Öncelikle bloglarımızın genel durumu geçmiş ve geleceği hakkında bilgi alışverişinde bulunmamıza katkı sağlayan bu güzel paylaşımda bana da yer veren Sultan kardeşime çok teşekkür ederim. Sayesinde kendi iç muhasebemi de yapmış oldum.

Sorulara Geçereseeeek ;

Blog alemine nasıl girdin?
Bloga girmekte oldukça geç kalmış biriyim. Neden bu kadar geride durdum bilemiyorum. Belki bloğun çok daha popüler olduğu yıllarda telaşelerim daha fazlaydı. Belki daha ihmalkardım. Belki de bu kulvarda bir yeteneğim olup olmadığımın çok da farkında değildim. Tam bir sebep konduramıyorum açıkçası. Hepsinin bileşkesi de diyebiliriz. Ablamın küçük kızının günlük tarzında açtığı bir bloğu vardı. Geçen yaz (Ağustos 2017) onları ziyarete gittiğimde tam da bu konulardan konuşurken kafamın arka planında her zaman duran blog açma fikri sevgili yeğenimin de katkılarıyla bir anda vücut buldu. Biraz bodoslama biraz da amatörce bir giriş yaptık velhasıl. Hala da şeklen istediğim formatta bir bloğa sahip değilim ama yakın zamanda bununla ilgili bir atılımda bulunacağım inşallah.

Hangi blog sana ilham oldu?
Blog açmadan önce sıkı takipçisi olduğum bloglar vardı diyemem. Bloğumu açmama yardımcı olan sevgili yeğenim banaDeeptone” dan sitayişle bahsetti. Onu hemen takibe aldım ve daha çok kültür sanat üzerine yoğunlaştırdığı yazılarını büyük bir zevkle takip etmeye başladım. Diğer yandan analdim ki yeğenim bana çok güzel bir öneride bulunmuş. Çünkü Sevgili Deep  kısa zamanda beni sizlerle tanıştırdı. Pek çok kez türlü vesilelerle sayfamdan bahsetti. Kısacası diğer blog sahipleriyle aramda çok güzel bir köprü kurdu. Ona ithafen yazdığım yazıyı okuma zahmetine katlanırsanız ne demek istediğimi daha iyi anlayabilirsiniz. Bir kez daha kendisine buradan teşekkür ediyorum. Ardından şimdi çok aktif olarak kullanmasa da "Bücürük ve Ben" Müjde ablayı da zevkle takip etmeye, dizi senaryolarını okumaya gayret ettim. Yorumlarını her zaman gerçekçi, dobra ve sıcak  buldum. Yavrum için yaptığı jesti de hiçbir zaman unutmayacağım. Ona da buradan tekrar çok teşekkür ederim. Blog sayfalarına işlenmiş sözcüklerin sihirli gücüyle insan, hiç tanışmadığı kişilerle bile enteresan bir şekilde sıcak ilişikler kurabiliyormuş meğer bunu da böylelikle anlamış oldum :)).

Bloğa yazdığın ilk yazınla son yazın arasında fark var mı?
İlk yazım ve son yazım arasındaki farkı net olarak ortaya koyabilecek uzun bir geçmişim yok aslında. Bir yıl bile olmadı henüz. Ancak yine de ilk paylaşımlarımı daha kısa kısa ve belki biraz da ürkekçe yapmışım. Sanki biraz ortamın nabzını yoklamak istercesine J

Şu da bir gerçek ki yazmaya devam ettikçe gelişmemek imkansız. Bunu giderek artan okunma ve tıklanma sayımızdan, takipçi sayılarımızdan ya da kayıt sistemimizdeki istatistiksel verilerden net olarak gözlemleyebiliyoruz zaten.

Yakın çevrendeki insanlar bloğunu biliyor mu?
Evet yakın çevremdekiler biliyorlar. Zaman zaman takdir ve teşviklerini alıyorum. İyi ki varlar J

Blog yazmak yaşantına ne kattı? Ya da çıkardı?
Blog yazdığımı öğrenenlerinin gözünde var olan değerimin daha da arttığını hissediyorum. Blog okurken güncelleniyorum, yeni şeyler öğreniyorum, bak bu konuda benim gibi düşünenler de varmış diyorum, bunu ben de denemeliyim, bunu ben de okumalıyım diyorum ve buna benzer pek çok şey. Yazarken ise bazen bir kitap tavsiyesi ile bazen izlediğim bir filmle, bazen bir yarışma duyurusu ile önce kendim bilgilenip sonra elimden geldiğince bu bilgileri paylaşmaya çalışıyorum. Yazdıklarımın okunuyor olması ve bir değer bulması, birilerinin beynine, yüreğine dokunuyor olması benim için çok tatmin edici bir durum. Ayrıca çok seviyeli ve kıymetli yorumlar alıyorum, yorumlar bırakıyorum ve dönüp bakıyorum ki hiç tanışmadığım, göz teması kurmadığım, sesini  dahi duymadığım insanlarla aramızda sıcacık, görünmez bir bağ oluşmuş. Bunlar asla parayla satın alınamayacak deneyimler ve bütün bunlara layık olmak çok güzel.   

Blog sahibi olduktan sonra zamanımı bir parça daha iyi yönettiğimi düşünüyorum. Hala istediğim sıklıkta yazı paylaşıp fazla okuma yapamasam da daha fazla uyumak veya gereksiz şeylere daha fazla zaman ayırmak yerine blog dünyasında vakit geçirmeyi yeğ tutuyorum. Antenlerim, duyargalarım daha hassas çalışıyor sanki. Etrafımda cereyan eden hadiselere “bu konuyu bloğumda işleyebilir miyim acaba?” gözüyle bakıyorum.

Şu anda bu mim yayını ile birlikte bloğunda kaç yazı ve kaç sayfa görüntülenmen var?
Biraz utanarak da olsa itiraf ediyorum bu yazıyla birlikte 43. Yazımı yayımlamış bulunuyorum. Tıklanma sayım an itibarıyla 18.515. 

152 tane blog’da, 117 tane Google +’da takipçim var. En çok okunan yazım 29 Mart 2018 tarihinde yayımladığım, 1159 tıklanma ve 55 yorumla “GülBahçesi” adlı kısa öyküm oldu. Bumerang’a direk “Altın” üyelikle giriş yaptım. Ticari kaygılarla ya da çok bilinçli bir şekilde takip ettiğim bir durum değil aslında bu. Sadece “Yazar Kafe yazarı olabilir miyim acaba?” diye bir düşüncem olmuştu. Özetle Ağustos 2017’den bu yana devam eden aktif blog yaşantımdaki durumum bundan ibaret. Çok övünülecek bir karne değil belki ama sizlerin teveccühü ile inşallah daha da iyi seviyelere gelmeyi başarabilirim.





Hangi blogun muhasebesini öğrenmek istiyorsun?
Aşağıda isimlerini belirttiğim arkadaşlarımı ve dileyen bütün herkesi davet ediyorum. Zaman ayırır cevaplarlarsa çok memnun oluruz.

Sevgili Blogcu Sultan'a tekrar teşekkür ediyor, hepinizi sevgiyle kucaklıyorum. Evlatlarınızın cennet kokulu öpücükleriyle uyanacağınız, annelerinize sevgiyle sarılacağınız mutlu anneler günü ve iyi hafta sonları diliyorum  :)) 

Fatma Nur (Girift)


Yorum Gönder

32 Yorumlar
  1. Ne güzel bir yazıydı ve ne de güzel bir dilmekle son buldu💕
    Yarın ben de yazayım insallah çok memnun oldum❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de güzel yorumun için çok mutlu oldum. Çok teşekkür ederim. Sevgiler :))

      Sil
  2. Umarım bundan sonra blog aleminde her zaman yer alırsın. Biz seni aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz. :)
    Bu arada asıl ben teşekkür ederim. Başlattığım mimi cevapladığın için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel dileklerin için teşekkür ederim canım. Büyük bir zevkti :))

      Sil
  3. Bu mimde benide unutmadığın için teşekür ederim canımm.:)) çok güzeldi .:)) hemencecik yazarım.:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim canım. Yazını merakla bekliyor olacağız :))

      Sil
  4. Güzel bir mim olmuş, keyifle okudum. Ayrıca Beni de mimlediğin için teşekkür ediyorum. Ek kısa zamanda hemen yazacağım. Sevgilerle.🤗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim canım. Benden de kocaman sevgiler :))

      Sil
  5. Blog dünyasını seviyorum :) Ben de mimlenmişim, bloğumun doğumgününde yapayım ben bu mimi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merakla bekliyoruz o zaman Handan'cığım :))

      Sil
  6. Çok güzel bir mim olmuş:)Iyi ki aramıza katılmışsın canım .Beni de davet ettiğin için teşekkür ederim.Blogcu Sultan da çağırmıştı, çift davet alınca yapmak farz oldu:))En kısa sürede yapacağım inşallah😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de şimdi yaptım ve yayınladım.Sevgiler canım:))

      Sil
    2. Okudum yorumladım. Çok güzel olmuş. Eline, emeğine sağlık canım sevgiler :))

      Sil
  7. İyi ki yazmaya başlamışsın. Bende seni tanımaktan ve yazılarını okumaktan dolayı çok mutluyum. Yolun açık, yazıların çok olsun inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Beyda'cığım, çok teşekkür ederim. Duygular karşılıklı. Bol yazılı bol okurlu bloglarımız olsun hep birlikte inşallah:))

      Sil
  8. Güzel bir mim. Beni de mimlediğiniz için teşekkürler... En kısa zamanda yapmaya çalışacağım. Güzel dileklerinizin de daha fazlasını sizin için diliyorum.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim çok teşekkür ederim. Sevgi ve selamlarımla :))

      Sil
  9. Güzel bir mim olmus 😊 yazılarını takip eden birisi olarak daha nice yazılarini okumak nasip olur insAllah

    YanıtlaSil
  10. çok çok samimi olmuş :)) sanki yazı okumuyorum da biri bana bir şeyler anlatıyormuş gibi oldu yani karşımdaymışsın gibi hissettim :)) emeğine sağlıkk :) daha nice beraber güzel günlere inşAllah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel bir yorum bu. Beni mutlu ettin. Amin inşallah hep birlikte nice güzel etkileşimlere inşallah:))

      Sil
  11. ay yeğeninin blogu neydiiii yaaa sölesenee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "filmsenaryosu.blogspot.com.tr" idi ama artık aktif bir kullanıcı değil. Bilmem hatırladın mı? :))

      Sil
    2. tabikideee hatırladım. evet yaklaşık iki yıl önce filan aktifti :)

      Sil
    3. Bravo vallahi bu nasıl bir hafıza :))

      Sil
  12. Iyi ki bloglarimiz var 😊

    YanıtlaSil
  13. Canım ben yapmıştım ama senin muhasebeni olduğuma çok sevindim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zevkle okudum canım. Kalemine sağlık :))

      Sil
  14. Güzel anlatmışsın. Emeğine sağlık. Bu da benden iade-i ziyaret.

    YanıtlaSil
  15. deeptone hangimize ilham olmadı ki..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle Arif Bey. Teşekkürler uğradığınız için

      Sil
Yorum Gönder
Üst