24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ

11



Merhaba Sevgili Arkadaşlarım,

Bugün 24 Kasım Öğretmenler günü. Öncelikle bütün öğretmenlerimizin bu anlamlı gününü kutluyorum. Yavrularımızı, can parçalarımızı onlara emanet ediyoruz. Biliyoruz ki ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorlar. Bütün gün onlarla meşgul olup hem eğitimlerine hem de öğretimlerine katkı sağlıyorlar. Okul dönemi başladığında evlatlarımızla bizlerden daha çok  onlar meşguller. Birer anne ve baba şefkati ile yaklaşarak onlara önce alfabeyi, sonra hayatı öğretiyorlar. Onları geleceğe hazırlıyorlar. Aydınlık bir Türkiye'nin temellerini atıyorlar. O yüzden de büyük bir sorumluluğun altındalar. Malzemesi insan olan mesleklerin sorumlulukları biraz daha fazla oluyor sanırım. 

Eminim ki hepimizin hayatında derin izler bırakan, rol model olarak tanımladığımız en az bir veya bir kaç öğretmenimiz olmuştur. Onlara bu anlamı yüklememizi sağlayan sahip oldukları  farklı vasıflardır büyük ihtimalle. Ya da duygu olarak kendimize yakın frekansta hissetmişizdir. Öğretmenler için de kendilerinde iz bırakan öğrenciler çok oluyordur elbette. Hamurunu kendi elleriyle yoğurdukları o minik bedenlerin büyüyüp bir meslek edindikten sonraki halleriyle karşılaştıklarında yaşadıkları hazzı herhalde hiçbir şeye değişmezler. Bu nitelikli etkileşimlere ülkemizin ihtiyacı çok olsa gerek. 

Büyük önderimizin; “Milletleri kurtaracak olanlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.” diyerek medeniyet yarışında en önemli güç olarak işaret ettiği öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü´nü  tekrar kutluyor, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet, saygı ve şükranla anıyorum. 

Ayrıca, çok kıymetli annem ve babam ile birlikte aile efradımda yer alan canım öğretmenlerimin de bu güzel gününü tebrik ediyor emeklerinin karşılığını görecekleri nice mutlu yarınlar diliyorum.  


Yorum Gönder

11 Yorumlar
  1. Eline sağlık Yıldız'ım, Atatürk'ümüz başta olmak üzere tüm fedakar, mesleğine aşık, öğrencileri döverek, söverek değil, sevgiyle öğreten öğretmenlerin öğretmenler günü kutlu olsun. :)

    YanıtlaSil
  2. Sahi resim ne kadar güzel, bayıldım. Çok güzel düşünmüşler.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim, çok teşekkür ederim bu kıymetli yorum için :))

      Sil
  3. Tüm öğretmenlerin,öğretmen adaylarının,ilk öğretmenlerimiz anne-babaların bugününü kutluyorum.Bugünü bize yaşatan Atatürk'ü de rahmetle anıyorum.

    YanıtlaSil
  4. Ortak manevi değerlerde ve duygularda buluşmak ne kadar güzel değil mi? :))

    YanıtlaSil
  5. Bir öğretmen adayı olarak teşekkürlerimi sunuyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim kıymetli öğretmenim 😊🤚

      Sil
  6. yaklaşıyor..ögretmen olsak güzel olurdu..ulvi bir meslek..özel ders vermişliğim var.cidden insanlar üzerinde emek sarfetmek yıllar sonra bile sizi unutmamaları cok güzel.kendi meslegimde böyle birşey yok tabiki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet cidden çok güzel, çok kutsal bir meslek. Uğradığın için çok teşekkür ederim canım🙏😍🌺

      Sil
  7. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder
Üst