İTİRAF

19

Telefonu kapattı ve hazırlanmaya başladı. Ne şekilde yapacağını tam olarak kestiremediği bir itirafta bulunması gerekiyordu. Uzun açıklamalara gerek yok diye düşündü. “Bitti” diyecekti ve bitirecekti. “Neden ve niçin ayrıntılarına girmek, istediği en son şeydi. Uzun uzadıya konuşmak, suçlamak, suçlanmak, öfkelenmek, giderek kabaran duygu patlamaları ile hiç arzu etmediği bir sona sapmak, onca güzel hatırayı saygısızca bir kenara savurup atmak kapanış perdesine yakışmazdı. Bazı şeyler fazla söze gerek kalmadan da bitirilmeyi hak ediyor olmalıydı.

Ruhsuz bedenlerini boş bir çuval gibi oradan oraya amaçsızca taşıdıkları yıllarda, bir arkadaş ortamında tanışmışlardı. Sorunlarını birbirleri ile yarıştırırken  aldıkları hazzın uzun zaman farkına varmadan kısa sürede kaynaştılar. İz düşümlerinde problemler, paslı dillerinde gam, keder, mayalarında acı vardı hep. Hüzünle beslenip acıyla büyüttüler kendilerini. Ancak bir süre sonra problemler çözülmeye, acılar sona ermeye, keder ve hüzün dereleri giderek kurumaya başladı. Bir hal çaresi aramak için çabalayacak sebepler tamamen tükendiğinde de ilişkileri bitme noktasına geldi. Sadece bunu kabullenmekle ilgili bir sorunsalın içindeydiler.

Veda randevusuna özenmek istedi genç adam. Önce duş aldı ve sakal tıraşı oldu. Ardından ütülü bir gömlek seçti ve ona uygun düşen bir ceket. Pantolona da ütü vurmak gerekti. Üşenmeden ütüyü fişe taktı. Kılıç keskinliğinde, yedeksiz bir ütü izi bıraktığı pantolonu dikkatlice giyindi. Aynada son kez kendine çeki düzen verdikten sonra anahtarı alıp çıktı.

Her zamanki çay bahçesinde, her zamanki bacağı kırık masada, bakışlarını birbirlerine değdirmemeye özen göstererek uzunca bir süre oturdular. Ilık çayın tabağa dökülen kısmına aldırış etmeden son yudumlarını boğazlarına düğümlediler. Kıyıya vuran dalga sesleri zaman zaman diyalogsuz bıraktıkları boşlukları istemsizce dolduran notasız bir fon müziği gibiydi. Birkaç yavan cümleyle sohbet başlamışken birden atıldı genç kadın ;

-     Sana bir şey itiraf edebilir miyim?

-     Elbette

-     Lütfen nedenini niçinini sorgulama.

-     Sormam, tamam

-     Ben ayrılmak istiyorum.


Kadınsı sezgiler rol çalmış, ortam bir anda buz kesmişti. Bu hızlı hamle sayesinde kendisini sevmekten vazgeçen adama kısaca kendini hatırlatmış, gururunu kırmasına izin vermemişti kadın. Başka yaraları sarmak üzere ayağa kalkıp masadan hızlıca uzaklaştığında ise arkasından öylece bakakaldı acılı genç adam.


Bu sıcak yaz günlerinde okuma zahmetine katlanan siz değerleri blogcanlara Temmuz ayı hediyem olsun bu kısa öyküm.


Sevgilerimle :))



(Her hakkı saklıdır)


Yorum Gönder

19 Yorumlar
  1. Keyifle okudum, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Handan :))
      Sevgiler selamlar :))

      Sil
  2. Ayrılıklar her zaman kötüdür. Güzeldi. Emeğine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim Beydacann

    YanıtlaSil
  4. "Her dem yeni doğarız/Bizden kim usanası," diyor Yunus Emre. Belki saçma oldu ama öykünü okuyunda bu söz geldinlemez aklıma. Güzel bir öyküydü.

    YanıtlaSil
  5. Daha isabetli bir yorum olamazdı. Derdimi analatabilmisim sanırım. Çok teşekkürler öyküme kaçtığın için. Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Çok sevdim öyküyü.. Akıl bitti deyince, gönüle susmak düşüyor bana göre. İkisi de aynı kararda ancak önce davrananın yüreği sularda... hayırlısı olsun diyelim. Eline sağlık :) Teşekkürler paylaşımına.

    YanıtlaSil
  7. Ne güzel bir yorum bu. Cansınnn :))

    Sevgilerimle :))

    YanıtlaSil
  8. ooooo iyiydi, hatta iyi bir film sahnesi idi :)

    YanıtlaSil
  9. Teşekkür ederim Deep. Yorumun candır. Sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Durağan bir şeyler ancak bu kadar akıcı anlatılabilir. Tebrik ederim sizi.

    YanıtlaSil
  11. Cok tesekkur ederm bu kıymetli yorum için. Burdaki her bir geri bildirim her zaman hayalini kurduğum öykü ktabım icin beni o kadar yureklendiriyor ki. Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  12. Kalemine saglikcanim 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler uğradığın için Derya'cığım :))

      Sil
  13. Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Birsen. Sevgi ve selamlarimla

      Sil
Yorum Gönder
Üst