HAYAL PERDESİNİ ARALAYALIM / MİM

46


Sevgili Sakura’nın gerçekleştirmek istediği çok güzel bir hayali var. “Dünyayı gezmek istiyor” ve bize de soruyor, “peki sizin hayaliniz ne?” diye. Sakura’nın hayalinin gerçek olmasını diliyor ve bu güzel mim serisine beni de eklediği için kendisine teşekkür ediyorum.

Belli bir yaşa gelince insan hayalini kurduğu pek çok şeye zaman içinde ulaşabiliyor sanırım. Bu süreçte, kimi isteklerimiz hemen oluyor, kimisi olmuyor, kimine kavuşmak ise yıllarca sürebiliyor. Benim hayallerim, kendi fıtratıma uygun bir şekilde genellikle ayakları yere basan cinsten oldu hep. Kendimce gerçekleşmesi mümkün görünmeyen hayaller kurmamaya gayret ettim. Sanırım sonrasında büyük bir düş kırıklığına uğramamak için. Ama uzmanlar tam tersini söylüyor.  “İRADE GÜCÜNÜ DEĞİL, HAYAL GÜCÜNÜ KULLANIN” diyorlar. Zekânızın araya girmeye, sorunu çözmek için yollar bulmaya ve bu yolları bilinçaltınıza empoze etmeye çalışmasına direnç gösterin. Entelektüel sorun çözme becerilerinizi bir kenara bırakın. Basit, çocuksu, mucizeler yaratan bir inancı ya da hayali korumaya çalışın. Hayallerinize kavuştuğunuzda tadacağınız duygusal hazza odaklanın. Her türlü bürokrasiyi süreçten çıkartın. En iyi yol, basit yoldur (https://holyharmony.wordpress.com/2010/03/25/bilincaltinin-gucu-joseph-murphy-istediginiz-sonuclari-elde-etmenin-yollari/). 

Demek ki ben ve benim gibi düşünenler çok da doğru bir yol tercih etmemişiz. Kendimize, hayallerimize sınırlar koyup, önümüze kalın duvarlar örmüşüz.

Kendimiz, hayallerimiz ya da hedeflerimiz için kaygılanmaktan vazgeçtiğimizde sınırsız bilginin devreye girdiği, isteklerimiz için niyet etmemiz gerektiği, niyetlerimizi de sıklıkla yinelememiz gerektiği belirtiliyor. Niyet fırsatları yaratıyor ama yine de fırsat geldiğinde harekete geçmesi gereken, çabalaması gereken sizsiniz deniyor; işte o anlarda hareketi yapan siz değilmişsiniz gibi davranın. Hareketin sizden değil de organize edici güç olan sınırsız zekadan kaynaklandığını düşünerek davranın. Endişenin yok olup gittiğini görecek, sonuca da daha az bağlı olacaksınız. Teslimiyetçi bir inançla bilinmeyenin kucağına kendinizi bırakacaksınız” diye de ekleniyor. 
Aslında modern bilimin anlatmaya çalıştığı bütün bu öğretilerde tavsiye edilen şeylerin dinimizdeki “tevekkül” inancı ile nasıl da örtüşmekte olduğu gözlerden kaçmıyor öyle değil mi sizce de?

Özetle, hayal etmek, hayal kurmanın gücüne, enerjisine, sihrine her zaman inanmak gerekiyor, sevgili dostlar. İnandıktan ve kalpten dilendikten sonra, evrenin tasarımları ile çelişmeyen güzel dileklerin, halis ve temiz niyetlerin,  arkasından endişelenmemek kaydıyla gerçekleşmemesi için bir sebep yok gibi görünüyor. Doğru niyet, doğru zaman, doğru yer, doğru mekân, doğru insan, doğru çevre gibi çok yönlü koordinatların kesişim noktasında durabildiğimizde hayallerimize daha çabuk ulaşabilirmişiz gibi geliyor bana, ayrıca.
Lafı bu kadar uzattıktan sonra yakın gelecekteki en büyük hayalimin ne olduğuna gelecek olursam şayet; bir öykü kitabı çıkarmak olduğunu söyleyebilirim sizlere. Yeterli içeriğe ulaşmak için gayret sarf ediyorum. Günlük mesaimden, ailemden artırdığım zamanlarda kendimi bu işe vakfetmeye çalışıyorum.  Bu yüzden de blogumu zaman zaman ihmal ettiğimin farkındayım. Arada beni böyle hatırlayıp, motive eden blog kardeşlerime çok teşekkür ederim. 

Hayal kurmanın ve niyet etmenin de belli bir bilinç düzeyi ile olması gerektiğini bana bu mim’le hatırlatan sevgili Sakura’nın ve hepimizin hayallerinin en kısa zamanda gerçekleşmesi dileğiyle diyor, zamanları varsa eğer;

Bir

Bücürk ve Ben

Deli Kızın Bohçası

Düş Tasarımcısı 

Kitaplara Kaçanlar

Sevkoz

Sessiz Kaldım

Aleyna Can

Ephendy

Oytunla Hayat

Birpembesever'i mimliyorum.


Hayalleriniz bol olsun :))




Yorum Gönder

46 Yorumlar
  1. Yıldız'cığım inşallah hayalindeki öykü kitabını en kısa zamanda çıkartırsın, ben inanıyorum. Beni de mimlemişsin buraya yazsam olur mu çünkü tek bir hayalim var zaten:)gerçi artık biliyorsundur yazdığım senaryolarımın çekilmesi.:)

    Bu arada benim son dizilerime gelmedin:( gözlerim aradı...:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Müjde Ablacığım, çok teşekkür ederim güzel dileklerin için. Ben de bütün kalbimle inanıyorum birgün senin dizilerini televizyon ekranlarında izleyeceğimize.

      Bu arada ne kadar sitem etsen azdır, uzun zaman uğramadım buralara. En son paylaşımımı 15 Ağustos'ta yapıp, beni özleyin anacığım deyip gitmişim. Blogumu öksüz, sizleri yorumsuz bırakmışım. Bir dünya mazeret sıralamak istemiyorum bunun altına. Biliyorum ki insan gerçekten istediğinde herşeyi yapmaya zaman pek ala yaratabilir. Tek mazeretim şu olabilir belki. Tipik yengeç burcuyum bazen kabuklarımın içine sıkı sıkı çekilip orada biraz kendimi dinlemek, biraz dinlenmek, biraz inzivaya çekilmek istiyorum sanki. Nihayet Önceki gün Sakura'nın bıraktığı davete kayıtsız kalamayarak geldim ve işte yine burdayım. Minik kaçışlarımda umarım beni kimse detokslamamıştır :))

      Eşlerimizi nasıl öldürsekin finalini merak ediyorudm. En kısa zamanda geleceğim ziyaretine. Bücürük gibi mırıl mırıl gelip sokulacağım yazılarına.
      Öpüyorum yanaklarından kocaman.

      Sil
    2. Canım güzel dileğin için çok teşekkürler inşallah senin hikayelerin, öykülerin basılır, kitapçıların raflarında hak ettiği yeri alırlar, benim de senaryoları ekranlarda izleriz. :) Güzel düşünelim, güzel olsun:)

      Hakikaten özledim, dizilerde gözlerim seni çok aradı, demek yengeç burcu olduğun içinmiş evet insan bazen inzivaya çekiliyor, hoşgeldin:)sefalar getirdin, az önce gördüm güzel ve de içten yorumunu çok teşekkür ediyorum, ben de kocaman öptüm.

      Sil
    3. Aaa ben mim yapacağım unutmadım da, şu masalı bitireyim çünkü arkası yarın ya, bölünmesin. :)))

      Sil
  2. Hayalindeki öykü kitabını çıkaracagina bende inanıyorum😊 hayat duraklarla dolu bir yolculuk bu yolculukta bir yerde iz bırakmak yazmanın en güzel hali 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel söylemişsin Aslı'cığım, inşallah iz bırakanlardan oluruz. Belki sen de hayalini bizlerle paylaşırsın. Çok teşekkürler yorumun için.

      Sil
  3. Ne olmasin inşallah öykü kitabin çıkar ve yerini alır raflarda hayat güzelliklere doludur inşallah tüm hayallerin gerçek olur canım benim 😊❤ herşey güzel gönlünce olsun sevgiler ❤ en kısa zamanda yapacağım bu güzel mimi teşekkür ederim 😊🌸

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler canım inşallah hepimizin hayalleri birgüb gerçek olur. Paylaşımını bekliyorum. Sevgiler :))

      Sil
  4. O kadar güzel yazmışsın ki üstüne söyleyecek söz yok. Sen hep yaz 😊 Umarım hayallerin bir gün gerçekleşir. Sevgiler 🌸

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Sakura'cığım. Beğenmene sevindim. İyi ki beni mim'ledin. Sevgi ve selamlarımla :))

      Sil
  5. Hayallerin gerçekleşeceğine inananlardanım ben de :) Bu da demek oluyor ki kitabını aldığımda benim için imzalayacaksın :)

    Ben de düşüneyim bakayım ne yazacağıma :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah Handan,
      İnşallah tüm hayallerimiz gerçek olsun :))

      Öpüyorummm çokkk :))

      Sil
  6. heey bayramdan sonra eylül başında döncem demiştin geç kaldın yaniiii :) neyse hadi sakura mimi ile dönmüş olduuun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. He valla öle demiştim. Devamsızlık hakkımı kullandım. Sen de hiç dürtmedin ama haaa :))

      Sil
  7. aaa ben okumadan mimi hayalimi yazmışım kendi yorumumda bunu bir işarwt olarak alıyorum en kısa zamanda diğer arkadaşalrımında okuması için mim olarak yapacağım

    YanıtlaSil
  8. Ne güzel bir hayal bu:) Umarım bir gün öykü kitabını çıkarırsın..Beni mimledigin için teşekkür ederim canım, en kısa zamanda yapacağım inşallah ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah diyelim, hayalini paylaşacağın için şimdiden teşekkürler :))

      Sil
  9. Güzel bir mim konusu ve yazin da cok güzel olmus canim. En kisa zamanda yapacagim 😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Derya'cığım. Çok sevinirim. Selamlar :))

      Sil
  10. Şekerim öncelikle sana hep söylüyorum. Daha sık yazmalısın. İnşallah bir gün hayalin gerçek olur ve dediğin çok doğru. Hayallere sınır koymamak lazım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim, çok teşekkürler yüreklendirdiğin için. Sevgiler, selamlar :))

      Sil
  11. Süper bir hayal :)
    Ben de beklerim bloga, sevgiler :)

    YanıtlaSil
  12. Benimde hayallerimden biridir öykü kitabı çıkartmak desem, hayal hırsızı olmam değil mi? İnşallah öykü kitabınızı çıkarırsınız, bizde ilk okuyucularınız oluruz. Ayrıca, Mim için seçtiğiniz için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esatğfurullah. Eminim aynı hayali kuran bizim gibi yüzlercesi vardır. Güzel dilekleri için çok teşekkürler. Selamlar :))

      Sil
  13. Bir gün o mutlu haberi yazarsın burdan 😀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Cem,
      Çok isterim, inşallah. Hoşçakallll :))

      Sil
  14. Hayaller Paris Hayatlar ? ya başlığı okur okumaz bu geldi aklıma nedense.Umarım kitabın hayali gerçeğe dönüşür :)

    YanıtlaSil
  15. İnşallah canım, teşekkürler :))

    YanıtlaSil
  16. tamaaam hayal etmeyi bırakmaaaaa, hayal umut özlem ne güzel en güzel şeyleeer :)

    YanıtlaSil
  17. Öykülerini severek okumak isterim :)
    İnşallah hayaliniz gerçekleşir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah Arif Bey, teşekkür ederim ziyaretiniz ve yorumunuz için :))

      Sil
  18. Hayallerini en kısa sürede gercekleştirmeni dilerim 💗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim İnci, inşallah hepimizin hayali gerçek olur. Sağol uğradığın için :))

      Sil
  19. "Aslında modern bilimin anlatmaya çalıştığı bütün bu öğretilerde tavsiye edilen şeylerin dinimizdeki “tevekkül” inancı ile nasıl da örtüşmekte olduğu gözlerden kaçmıyor öyle değil mi sizce de?" aynen böyle düşünüyorum ama genel olarak kaçtığını da düşünüyorum:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim bu güzel katkı ve ziyaret için. Sevgiler :))

      Sil
  20. Hayalindeki öykü kitabını okumak için sabırsızlandım. Umarım en kısa zamanda hayalin gerçek olur. Hayal kurmak çok güzel, hayal kurarken mantık ön planda olmamalı diye düşünürüm. Bazı hayallerimiz uçuk kaçık olmalı. Güzel bir mim olmuş, emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Uçuk hayallerimizin bile gerçekleşmesi dileğiyle :))

      Sil
  21. Yaptımmmmmm:))))ilk önce zaten herkes hayalimi biliyor yapmaya gerek yok demiştim sana ama sonra artık diziler de bitti, tembellik etme Müjde, yap dedim:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seyehat sırasında ancak okuyabildim ablacığım. Kusura bakma gecikme için. Çok teşekkür ederim. Yüreğine sağlık. Hayalin sana doğru koşa koşa gelsin inşallah 😀🤚

      Sil
  22. Bir öykü kitabı yazmak, hem de çocuklar için... Ne güzel bir dilek bu Yıldız'cığım. Müjde'nin mimini gördüm, oradan sana uzandım.Her gün giremiyorum bilgisayara. Sizleri kaçırabiliyorum. Beni mazur görün artık.
    Hayalinin gerçekleşmesi dileğimle Yıldız. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Ece ciğim. İnşallah hepimizin hayali en kısa zamanda gerçek olsun. Sevgilerimle

      Sil
Yorum Gönder
Üst