DÜŞ TASARIMCISI BU KEZ BENİM DÜŞÜMDEYDİ

38

 

ANNE BEBEK DERGİSİ SİBEL YILDIZ KÖŞE YAZARI


Herkese Merhabalar,

Yaklaşık üç buçuk yıldır blog dünyasındayım. Öncelikle, bu düzeyli, aynı zamanda da samimi ortamda kendimi aile üyeleri arasında gibi hissettiğimi belirtmeliyim. Burada karşılıklı olarak duygularımızı, duyurularımızı, seçkilerimizi, kitaplarımızı, ülkeyi, günceli, modayı yanı sıra sevinçlerimizi, sıkıntılarımızı ve daha pek çok şeyi paylaşmakta ve yorumlamaktayız. 

Etkileşimlerimiz sırasında içerik kaçırdığımız çok olsa da genel olarak birbirimize hep güç verdik, kol kanat gerdik. Yüz yüze tanışmadan, karşılıklı konuşmadan sadece kelime taşları ile köprüler kurup güzel amaçlar etrafında birleştik. Davetim üzerine geliri kimsesiz çocuklarımıza bağışlanmakta olan Solmayan Ümit kitabı vesilesi ile harika bir dayanışma örneği sergiledik. Şimdilerde ise sevgili Tülin’in (Bulut Gölgesi) yaklaşan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda lösemili çocukları mutlu etmek için organize ettiği hayır işine kenetlenmiş durumdayız.

Blog sayesinde edindiğim bunca güzel arkadaşa, bunca güzel etkileşime ilaveten zaman zaman ihmal etsem de bu ortamdan asla kopmayarak bir düşümü daha gerçekleştirdim. Kiminle mi? İsmiyle müsemma Düş Tasarımcısı bloğunun sahibi, birçoğunuzun tanıdığı ve sevdiği sevgili Sevil Çevirgen ile… 

DÜŞ TASARIMCISI SEVİL ÇEVİRGEN

Bildiğiniz gibi Sevil anneliğinin yanı sıra usta bir fotoğraf sanatçısı, Hayalci Cüce kitabının yazarı, Anne Bebek dergisinde köşe yazarı… Kısacası on parmağında on sanatsal marifeti olan nadide bir insan. 

Düş tasarımcısı düşüme nasıl yön verdi diye merak ediyorsanız yazdıklarımı okumaya devam edin lütfen :))  

Yazı yazma ile haşır neşir kişilerin pek çoğunda gözlemlediğim gibi ‘köşe yazarlığı’ düşüncesi epeydir benim de hayallerimi süslemekteydi. Ama hangi mecrada, ne zaman, nasıl olur pek bir fikrim yoktu. Sevgili Sevil’in Anne Bebek dergisindeki paylaşımlarını büyük bir beğeni ile okuyor, zaman zaman da dergiyi takip ediyordum. Bu derginin, kendi kumaşıma uygun içerikler üretebileceğim harika bir platform olduğunu idrak etmem fazla uzun sürmedi.

Sevilciğim ile blog takipleşmesinin yanı sıra yayınevi arayışları süreçlerimizde birkaç kez telefonda konuşmuştuk. Sosyal medyadan da takipleşiyorduk. Kendisine mesaj atıp “Sevilciğim söz konusu dergiye gönüllü olarak ben de bir şeyler karalasam acaba ne düşünürler?” diye sordum. O da sağ olsun beni cesaretlendirdi. “Özgeçmişinle birlikte meramını anlat, mutlaka geri dönüş yapacaklardır” dedi. Sevil’den aldığım güçle dergiyle iletişime geçtim. Özgeçmişime blog adresimi de ekledim. Derginin kıymetli editörü Berna Hanım, blogda yazdığım öykülerden iki tanesini okumuş. Beğenmiş olmalı ki "bir hikâyenizi gönderin" dedi. Hikâyeyi de beğenmiş olmalı ki bana bir köşe ismi bulmamı söyledi. Yani süreç öyle hızlı ve öyle büyülü bir şekilde aktı ki ben hala son bir ay içerisinde olan bitenlerin şaşkınlığı ve sevinci içerisindeyim. Özetle şu anda Anne Bebek dergisinde “YILDIZLI HİKAYELER” adında bir köşem oldu. “Tuna Nehri” isimli ilk öyküm Nisan-2021 sayısında yer aldı. Çok güzel geri bildirimler alıyorum. Dilerseniz bir sonraki yazımda derginin de bilgisi dâhilinde bu öyküyü sizlerle paylaşırım. 

TUNA NEHRİ ÖYKÜ SİBEL YILDIZ ANNE BEBEK DERGİSİ NİSAN 2021DERGİSİ

Şu an kendime ve yazı geçmişime dönüp baktığımda blogda yazmanın beni getirdiği noktalardan sadece birini, sadece kısmen özetlediğimi söyleyebilirim. Burası bizim arka bahçemiz. Burada pek çoğumuz kendimizi mayalıyor yeni hayallere, yeni hedeflere yelken açıyoruz. Ortaya koyduğumuz değeri herkesin ortak faydasına dönüştürmekle alakalı fikirler üretip, beceriler geliştiriyoruz. Tecrübelerime göre üretme/paylaşma telaşında olan ve heybesindekileri insanların istifadesine beklentisizce sunmak isteyenlere karşı kapılar biraz daha kolay açılıyor sanki. Bütün evren sizi o düşe doğru adım adım yaklaştırmak üzere adeta işbirliği yapıyor.

Bugün bu güzelliği yaşamama bütün kalbi ve içtenliği ile vesile olan, beni teşvik eden sevgili işbirlikçim Sevil’e, bana tasarladığı bu muhteşem düş için ne kadar teşekkür etsem azdır. Bir teşekkür de kalemime güvenip heyecanıma eşlik eden, yirmi yılı aşkın yayın geçmişi ile sektördeki ve alanındaki en köklü, en ilkeli dergilerden bir tanesine editörlük yapan kıymetli Berna Paşahan ve ekibine gelsin. 

Nisan 2021 sayısı da yine dopdolu. Turkcell Dergilik, dMags ve Dijitalbasın" platformları üzerinden dergiyi indirip Sevil’in “Tam Bir Yıl Oldu” başlıklı harika yazısına ve dahasına rahatlıkla ulaşabilirsiniz. 

Keyifli okumalar dilerim.

Yıldızlı sevgilerimle…




Yorum Gönder

38 Yorumlar
  1. Hayallerinin peşine düşünce insan, yollar da açılıyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi ki öyle oluyor Handancığım. Hayalsiz kalmamak dileğiyle 🙏😍🌺🤚

      Sil
  2. Harika bir haber, çok mutlu oldum. Blog dünyasını ben de çok seviyorum. Bu konuda yazdıklarınızın tamamına katılıyorum. Gerçekten de bu platformda çok şey öğreniyorum. Dostluk ve çıkarsız bir yardımlaşma, seviyeli ilişkiler burada. Tuna Nehri'ni merak ediyorum. Yolunuz açık, şansınız bol olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çokkkkk teşekkür ederim Mr. Kaplan. Bir sonraki paylaşımım Tuna Nehri olsun o zaman😊🤚

      Sil
  3. Tebrikler, başarılarınız devamını diliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Mehtapcığım 😊🌺🤚

      Sil
  4. Selam sizi tebrik ederim. Hayaller güzel gerçekleşmesi ayrı güzel. Tuna nehri güzel başlamış. Sorgulama çocuğun gözünden iyi bende torunuma bu yöntemi uygulayayım.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim bu güzel yorum için. Torununuzun cevaplarını duymak isterdim😊🌺🤚. Benden de sevgiler 😊🌺

      Sil
  5. Tebrik ederim :) Kaleminiz kuvvetli, çıktığınız yol daim olsun.Böyle güzel haberlerin , bu ugrasta ki bloggerları da cesaretlendirecegini düşünüyorum.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. İlham okursam çok mutlu hissederim kendimi🙏😊🌺🤚

      Sil
  6. Sanırım blog yazan hemen her arkadaşın aklının bir köşesinde mutlaka yazılarının başka platformlarda yayınlanması, daha fazla insana ulaşması gibi hayali vardır:-) Ne kadar güzel ki siz bu hayalinize ulaşmışsınız, tebrik ederim:-) Ayrıca Sevil Hanım'da bloglar sayesinde keşfettiğim çok değerli bir yazar ve fotoğrafçı. Bu tür yazıların, hepimizi cesaretlendirmesi adına çok faydalı olduğuna inanıyorum, kaleminize sağlık:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Sezgin Bey. Herkes kendinin farkında olduğu ya da olmadığı en az bir konuda ciddi bir potansiyel bana göre. Ne mutlu bunu erken yaşlarda keşfedip mesleğini hobi gibi yapanlara😊🤚

      Sil
  7. Çok güzel bir haber, sevindim. Blog yazarlarımızı böyle iyi yerlerde görmek ne güzel. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, sevgi ve selamlarımla 🙏😊🌺🤚

      Sil
  8. Tebrik ederim.
    Bir ara bende köşe yazarı olma hayali kurardım ama geçti gitti.
    Bu yüzden adınıza sevindim.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiçbir şey için geç değil bence. Geçip gitmesin, gelip seni yeniden bulsun.

      Sil
  9. Sibelcigim bu güzel,incelikli yazını okumak beni çok mutlu etti inan ki..
    Rica ederim; dergi dünyasına ve aramıza hoşgeldin,hayırlı olsun canım..Güzel hikayelerinin okuru bol olsun,başarıların daim olsun.
    @annebebek dergisinde yazmayı çok seviyorum,nitelikli,kapsamlı,harika bir dergi ve ekip...
    Seni de hem tebrik ediyor hem de başarılarının devamını diliyorum arkadaşım♥️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım Sevilciğim. Senin güzel vesilenle. 🙏❤️🌺🤚

      Sil
  10. tüm hayaller gerçek olsun canım. Sevilcim sende ne kadar güzel düşünmüşsün

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimizin hayalleri gerçek olsun İnşallah Lerzancığım 🙏😍🌺🤚

      Sil
  11. ne mutlu hayallerinin peşinde gidenleree

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Esra. Sevgi ve selamlarımla 🙏😊🌺🤚

      Sil
  12. kurduğunuzun düşlerin tasarıdan eyleme dökülmesi ne güzel, kutluyorum ben de ❀

    YanıtlaSil
  13. Bazen internet alemine yazdıklarım, hiçbir şey ifade etmeyecek fikrine kapılıyorum. Bu konuda bana söylemek isteyecekleriniz bulunur mu?

    YanıtlaSil
  14. Ben hayatta her çabanın, her üretimin sebat etmenin, iyi niyetin, samimiyetin, herkesin ortak hayrına hitap eden gailelerin mutlaka, er ya da geç karşılık bulacağına inanıyorum. Kimseye faydamız olmasa bile en azından kendi kişisel gelişimimize katkımız oluyor. Yanlız şu ince çizgiyi de göz ardı etmemek gerekir, sizi tenzih ederek söylüyorum elbette, bir şeyler üretirken ünlü olayım, zengin olayım, çok satsın, herkes beni tanısın gibi kendi egomuzu öncelleyen bir yaklaşım sergilersek, yüksek beklentiler içerisine girersek sükut-u hayale uğrayabiliriz. Birincil amaç bu olmamalı.

    Yazmak çok güzel bir eylem. Uzun soluklu bir yol. Bu yolculukta "tamam ben oldum" deme şansımız da yok. Bunları söylerken kendimi de farklı bir yere koymuyorum, yanlış anlaşılmasın. Kendimizi yenilemek, güncellemek, zamanın ruhuna uygun hareket etmek de lazım. Her üretimimiz bir öncekinden daha iyi olabilmeli. İyi bir yazar olmak için herşeyden önce çok iyi bir okur olunmalı. Çok yönlü beslenmeli ve edindiğimiz tecrübeleri amatör heyecanımızla harmanlayabilmeliyiz.

    Biraz pişip, demlenip, kıvam alındıktan sonra alma-verme dengesi üzerine kurulu sistem, size zaten türlü vesilelerle güzel ikramlarda bulunuyor. Bilmem kendimi tam olarak ifade edebildim mi😇🙃🙃😇

    YanıtlaSil
  15. Tekrardan tebrik ederim. Çok mutlu oldum dergiyi görünce... 👏🏼✨🙌🏼🥰 Kesinlikle dediğine katılıyorum. Blog yazmak özellikle de sizler gibi nitelikli yazmak çok avantaj sağlıyor bu gibi dergilerde. Açıkçası ben de bu tür dergilerde yazı yazmayı çok istiyorum. Bakalım.... :) Tekrardan tebrik ederim... Kaçırmadan yazılarınızı okumaya çalışacağım.

    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  16. İremciğim teşekkür ederim. Genç yaşına rağmen sen çok bilinçli, başarılı ve hedefleri olan bir gençsin. Bunlar çok önemli özellikler. Güzel meziyetlerinle eminim ileride çok güzel işler başaracaksın. Yolun hep açık olsun 🙏😍🌺🧿🤚

    YanıtlaSil
  17. Bu dünyayı kadınlar kurtaracak sözünün arka planının ne kadar dolu olduğuna dair kocaman bir örnek olmuş son projeniz. Yürekten kutluyorum sizi Yıldız hanım. Önce kitap sonra dergi. Daha ne olabilirdi ki bir insanın önce kendine, ailesine ve topluma katkı veren projelere imza atmasından öte.. Koca bir yürek diyorum buna ben. Çok daha iyi haberlerinizi alkışlayacağımı inanının bugünden biliyorum. Yolunuz açık olsun Yıldız hanım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Taner Bey :))

      Çok teşekkür ederim teşvik edici, bu güzel yorumunuz için. İnşallah okuma ve yazma tutkunu bütün blog arkadaşlarımızla birlikte üretmeye, paylaşmaya, birlikte çoğalmaya devam ederiz. Lütfen siz de yazmayı bırakmayın. Yeteneğinizin üzerine daha çok gidin. Mayanızda, özünüzde bu beceri var, biliyorum. Yeni öykülerinizi bekliyor olacağız. En iyi dileklerimle :))

      Sil
  18. sana da düş tasarımcısı na da maşallah maşallah :)

    YanıtlaSil
  19. Tebrikler :) Ama hiç şaşırmadım. Çünkü kalemin çok iyi. Umarım daha da iyi yerlere gelirsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sevgili Cem������

      Sil
  20. Harika! Çok heyecanlı ve gurur verici! Böyle dostluklar ve destekçiler görmek de ayrıca mutluluk verici! Yolunuz açık olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten öyle. Çokkkkk teşekkür ederim. Sevgiler selamlar 🙏😊🌺🤚

      Sil
  21. Ne güzel bir gelişme tebrikler canım 😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Deryacığım 🙏😍🌺😊🤚

      Sil
Yorum Gönder
Üst