DÜNÜN HİKAYESİ MİM

57

Merhabalar Blogcanlar,

Sevgili Umman'ın başlatmış olduğu, sevgili Handan’ın devam ettirdiği “Dünün Hikayesi” konulu mimi ancak yapabildiğim için kusuruma bakmayınız.

Ben de kendi yaşadıkları "dünün hikâyesi"ni anlatmaları için yapmadılarsa ve zamanları varsa eğer Ece Evren, Sakura, Hayat Yazar, Yeşim’le Her Telden, Sibel Özer, Kahve Telvesi, Ersin Karamahmutoğlu, İnciden Notlar, Kitaplara Kaçanlar, Almanyalı Gelin ve Cem Kazan’ı mimliyorum.

DÜNÜN HİKAYESİ

Uyumayı çok seven Yıldız, hafta sonu olduğu için bu seansı elinden geldiğince uzatmaya çalışıyordu. Fakat uyumayı hiç sevmeyen, yedi yaşına henüz girmiş küçük oğlunun buna pek müsaade ettiği söylenemezdi. Yıldız’ın tahminine göre genellikle birçok evde, çoğu sabah çocuğunu kaldırmaya çalışan annelere söylenen “beş dakika daha ne olur beş dakikacık daha uyuyayım” lafını, çocuğuna karşı söyleyen nadir annelerden biri olmalıydı.

Cebren ve hileyle, sağ kolundan aşağı çekile çekile yataktan kaldırıldı. Gururla ikinci hamleye geçen küçük suratın afacan bakışları eşliğinde yüzü zorla yıkattırıldı. Zorla açtırıldığı gözleri bu kez kapattırılmaya zorlandı ve “açma, açma, açma, açma, açma” nidaları eşliğinde mutfağa doğru çekiştirildi. “Aç” komutuyla birlikte gözünü açtığında uyanmasına katkı sağlayan tomurcuk kokulu taze çay ve harika bir kahvaltı masası için eşine sevgi dolu bir bakış fırlattı ve “Günaydın” dedi. Herkes alışılageldik yerlerine oturduktan sonra trans halinde az pişmiş tereyağlı yumurtalarına ekmek banıp yemeğe başladılar. Yalnız, küçük bey önce masada bir süre oturuyormuş gibi yapıyor, sonra ağzına bir iki lokma bir şeyler atıp kaşla göz arasında salonda izlediği çizgi filme koşuyor, sonra tekrar mutfağa, depoyu doldurmaya geliyordu.

Lezzet şöleni sona erdikten sonra ortalığı toparlayan Yıldız ardınadan oğlunun ödevleri ile ilgilenmeye başladı. Akabinde sekiz kere anneyle yedi kere de babayla saklambaç oyunu oynayan tatlı kuzunun neden ısrarla hep aynı yerlere saklandığı ciddi bir merak konusu oldu. Kazara sobelerseniz o oyun sayılmıyordu. O yüzden hep ıskalamanız ve bu akla fikre gelmeyen yeri nasıl olup da bulduğuna dair her seferinde şaşkınlık ifadesi takınmanız gerekiyordu. Bulunmaz ve yakalanmaz olmanın tadı iyice çıkarıldıktan sonra arabacılık oyununa geldi sıra. Kamyon şöförü rolünü babaya, yaya rolünü anaya, trafik polisi rolünü de kendine biçen fedakar evlat, bir yandan da replikleri  arka arkaya sıralıyor, nerede ne demeleri gerektiğini büyük bir iştah ve heyecanla anlatıyor da anlatıyordu. Onca pratikten sonra, anne ve baba tiyatro seçmelerine katılmak için hazır kıvama gelmişlerdi artık.  

Evdeki oyun kesmeyince ana oğul, hemen yakındaki oyun parkına gitmeye karar verdiler. (Karar verdirildiler). Tekrar eve dönecekleri sırada gazete almak için dışarı çıkan babanın peşine takılıp biraz da açık havada yürüyüş yaptılar.

Vakit ilerlerken Yıldız, altın gününe gitmesi gerektiğini hatırladı. Gençken pek haz etmezdi bu tip günlerden ama şimdi kervana o da katılmıştı. Yavrusuna kendisi ile gelmek isteyip istemediğini sorduğunda reddedileceğini tahmin etmişti. Recep İvedik'in dediği gibi "yanık külotlu çorap kokusu" içinde bulunmak istemiyordu anlaşılan. Ayrıca babası ile erkek erkeğe takılmak büyüdüğüne dair ciddi bir işaretti. 

Son üç beş yıldır buluşmaları daha eğlenceli hale getirmek için bir gün konsepti seçiyordu hanımlar. Şal, şapka, renk, desen vb. Tatlı mı tatlı ev sahibesinin o akşamki konsepti puantiye idi. Herkes puantiyeli birşeyler giyecek, takıp takıştıracaktı. Yıldız da o akşam için seçtiği elbiseyi giyindi ve kendisi gibi puantiyelere bulanan çok sevdiği komşularıyla birlikte yanıp sönen farlar misali olay mahalline doğru yol aldılar.

Rengarenk puantiyeler içindeki sohbet, örtüsü de puanlandırılan masada uzunca bir süre devam etti. Ev sahibi seçtiği puantiye konseptine uyum sağladığımız için hepimize tam puan verdi. Evden çıkarken uzunca bir süre puantiye giymemeye karar veren Yıldız, gecenin en favori salata tarifini sizler için almayı da ihmal etmedi. Tıpkı sizin bir üstteki ve şu anki paragraf içinde 9 kere puan lafı geçen cümlelerdeki malum kelimeyi tekrar okuyup, saymayı ihmal etmeyeceğiniz gibi J.

Şalgam Sulu Bulgur Salatası Tarifi İçin Malzemeler

1 su bardağı iri bulgur,
2 su bardağı şalgam suyu,
2 adet taze soğan,
1/2 demet dere otu,
1/2 demet maydanoz,
5-6 adet kornişon turşu,
Konserve mısır,
Sıvı yağ,
Limon.

Şalgam Sulu Bulgur Salatası Yapılışı

Şalgam sulu bulgur salatası yapmak için öncelikle pilavlık iri bulgur tencereye alınır ve üzerine 2 su bardağı şalgam suyu ilave edilerek suyunu çekene kadar haşlanır. Suyunu çektikten sonra ocaktan alınır ve soğuması için bir kenarda bekletilir.

Yeşillikler ayıklanıp yıkanır ve ince ince kıyılıp bir kase içerisine alınır. Kornişon turşular küçük küçük doğranır ve yeşilliklerin üzerine eklenir. Soğuyan bulgurun üzerine doğranan yeşillikler ve kornişon turşular ilave edilir. Son olarak mısır, sıvı yağ ve limon suyu ilave edilerek güzelce karıştırılır. Hazırlanan şalgam sulu bulgur salatası servise sunulur.

İlk yemek tarifini bir mim yazısı içinde vereceğini asla tahmin edemeyen Yıldız, sizi ne kadar çok sevdiğini daha önce söylemiş miydi?

                                                                                                            

Yorum Gönder

57 Yorumlar
  1. Ne güzel bir mim olmuş 😊 şalgam Adana'da çok sevilen bir içecek ama tarifi denemeyen birisi olarak not aldım 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Aslı, tarifi mutlaka denemelisin, çok lezizdi. Ayrıca bu mimi yaparsan çok memnun olurum. Selamlar :))

      Sil
  2. Sabah kalkma provalarımızı bende 2 kızımla birlikte yapıyorum fakat bazen kafamı çok dolduruyorlar. Kaçacak delik bulamıyorum o derecedeler. Mime gelince harika bir mimde geldi diyelim tarifinizde harika. Paylaşım için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  3. Ben teşekkür ederim, merakla bekliyoruz mimini Ersin :))

    YanıtlaSil
  4. Bizim evde de benzer durumlar oluyor oğlumun erken kalkması ve oyun oynamamız açısından:)Günlerde belirlediğiniz konseptler çok hoşmuş😊Salataya bayıldım bu arada❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Sevil'ciğim. Evet gün grubumuz orijinal :))

      Mim'e ekleseydim keşke seni. Buradan davet etmiş olsam yapar mısın acaba :))

      Sil
    2. Yıldızcığım nazik davetin için teşekkür ederim:)Bu sıralar biraz rahatsızım ,bir de başka bir mim daha vardı onu hazırlıyorum,birkac baska taslakla beraber😊Bu seferlik beni mazur görürsen çok sevinirim🤗
      Ben de buradan yapmış gibi oldum mimi😊Oğlum ,onun okulu ve dersleri,Blog yazılarım ve evde yemek ve kitap okumakla geçiyor genelde bir günüm 😊
      Sevgilerimle canım ❤

      Sil
    3. Çok geçmiş olsun. Yapmış kadar oldu Sevilciğim😊🤚

      Sil
  5. Harika bir mim olmuş, salata tarifi içinde teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, inşallah yapar ve bu lezzeti tadarsın :))

      Sil
  6. Çok eğlenceli ve güzel olmuşşş, bayıldım :)

    YanıtlaSil
  7. Her evde yaşananlar benzer oluyor çocuk olunca :)))
    Keyifle okudum ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Şebo, her evde benzer telaşlar yaşandığını senin mimi okurken bir kez daha anlamış oldum. Çok teşekkürler uğradığın için. Sevgiler :))

      Sil
  8. Yazın bizde herkes uyur. Erken kalkma gibi bir durum söz konusu bile olamaz. Kışın oğlumun kursları nedeniyle mecburen erken kalkıyoruz. Ama onu kursa bırakıp geldikten sonra öğlene kadar yeniden yatış mod on :)

    YanıtlaSil
  9. Güzelmiş Beydaaaa👌😊🤚🌷

    YanıtlaSil
  10. Yok bu çocuklarda haftasonu bırakalım da anamız uyusun modu:))))
    Bu salatayı yemiştim. Güzeldi. Şalgam suyunu sevmesem de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahhhh ahhh. Babamız insaflı da kaçak Gökçek uyuyoruz yine de. Aslında şalgamı ben de sevmem ama salatada çok güzeldi. Teşekkür ederim bu sıcak yorum için. Sevgiler 😊🌷🤚

      Sil
  11. Yıldız kızım. Demin bir türlü bloğuna giremedim, panik yaptım ama gmaildeki mesajlardan bir tıkla içeri girmeyi başardım :) Belki benim internette bir sorun vardır. Öncelikle ne kadar güzel anlatmışsın,evladının seni uyandırmasıyla başlayan gününün özetini. Biz de çocuklar küçükken altın günü yapardık annelerle,o aklıma geldi. Tarifin için de teşekkür ederiz. Beni mimlediğin için ayrıca teşekkürler canım. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim benim için çok eğlenceliydi. Mimini merakla bekliyor olacağım. Sevgilerimle😊🌷🤚

      Sil
    2. Merhaba Ece ablacığım, ricamı kırmayıp mimi hemen yaptığın için çok teşekkür ederim. Büyük bir ilgiyle okudum. Çok da beğendim. Altına da inanır mısın üç kez yorum bıraktım ama görünmedi nedense. Denetime mi takıldı, yoruma mı kapalı anladım gerçekten. Tekrar teşekkür ederim. Kucak dolusu selamlar sevgiler :))

      Sil
  12. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  13. Ne güzel anlatmışsın gülümseyerek okudum:))) Ahh o kuzular tekrar tekrar aynı şeyi yapar, yaptırır sıkılmazlar. Tarifi de deneyeceğim bu arada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Kadriye'ciğim. Tarifi kesinlikle denemelisin. Sevgi ve selamlarımla :))

      Sil
  14. ayy çok güzel yaa .. madem bloglara geri döndüm acilen yapıcam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevkoz'um hoşgeldin. Yokluğunu farkettim. Hızlı bir dönüş yapman çook sevindirici. Takipte olacağım. Sevgi ve selamlarımla :))

      Sil
  15. Herkese merhaba, ben aranızda çok yeniyim...sayfamı ziyaret edip takipçim olarak ve yorumlarınızla beni desteklerseniz çok mutlu olurum....herkese kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabaaa, hoşgeldiiiin. Ben de takipteyim. Selamlaaar :))

      Sil
  16. Harika olmuş canım.Kalemine yüreğine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çokkkkk teşekkür ederim Sibel🙏🌷🤚

      Sil
  17. Bu mimlere çok özendirici :) sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabaaaa. Hoşgeldin bloguma. Bilmem sen de yapmak ister misin?

      Sil
    2. İsterim gerçekten :)

      Sil
    3. Harikasın. Bekliyorum o zaman 👌👏👏🌷🤚

      Sil
  18. Erken uyanan bücürlerden iki tane de bende var neyse ki abileri uykucu 😂😂😂

    YanıtlaSil
  19. Yer yer yorgunlukları olsada çocuklarıyla vakit geçirmek onlarla birlikte aynı çatı altında uyanmak bir anne ve baba için dünyanın en güzel nimeti.
    Davetiniz için teşekkür ederim. Çok memnun oldum. Mim konusunda biraz tembelim maalesef.

    YanıtlaSil
  20. İyi ki var evlatlarımız. Gerçekten de onlar bizim en büyük nimetlerimiz. Çok teşekkür ederim bu güzel yorum için.

    YanıtlaSil
  21. Yıldız' cığım benim küçük oğlan da yedi de uyanıyor.Emziriyorum ana keyif yapıp hemen kalkiyor :)
    Sofra fotografi cok güzel.Kirmiziyi cok severim.Esini de tebrik ederim.Sana yardimci olmasi ne güzel.
    Beni de mimlemissin.İnsallah yakin zaman da yazarim.
    Sevgiyle kal⭐⭐

    YanıtlaSil
  22. Teşekkür ederim canım. Evet çokkk şanslıyım gerçekten. Mimini merakla bekliyor olacağım. Sevgilerimle 😊🌷🤚

    YanıtlaSil
  23. Tiyatro seçmeleri zorlu ve güzel olmuş 😀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mim için teşekkürler 😊

      Sil
    2. 😀😀😀😀😀Ben teşekkür ederim Cem🤚🤚🤚

      Sil
  24. çok güzel olmuş. Biz de oğlan küçükken ne roller oynadık, eve geldiğimiz anda gerçek mesleklerimizin ceketini çıkartıyor, üzerimize senaryo meslekerinin ceketini giyiyorduk. Güzel günlerdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, bir yandan büyümelerini isteriz, bir yandan da o hallerini özleriz değil mi? Çok teşekkürler uğradığınız için. Selamlar :))

      Sil
  25. ben de sabah uykusunu çok severim ama çocuklar fırsat vermiyor :))

    YanıtlaSil
  26. Ahhh ahh sevilmez mi hiç Lerzan 😀😀. Teşekkür ederim uğradığın için. Sevgiler 🤚

    YanıtlaSil
  27. Oğlunuzu allah bağışlasın :) Altın günleri, sıralar ve muadillerini ben de pek sevmem o yüzden hiç bulaşmıyorum ama o günlerde hazırlanan hamurişidir, kısırdır aklım kalıyor :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz blogumda. Amin Allah cümlesini bizlere bağışlasın. Hamurişleri birçoğumuzun zayıf noktamız sanırım. Çok teşekkür ederim bu güzel yorum için. Sevgiler 😀🤚

      Sil
  28. Yaa sevgili Yıldız o kadar tatlı o kadar eğlenceli ve keyifli bir yazı olmuş ki keşke hiç bitmese de daha çok okuyabilseydim. Bence daha çok hikaye yazmalısın ☺️ Anlatımın çok güzel. Uykuyu seven biri olarak cümlelerinde kendimi gördüm biraz 😊 O salatadan annem de yapıyor çok lezzetli 😋 Konsept fikri de klasik altın günlerine ayrı bir hava getirmiş. Harika 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim çok teşekkür ederim bu samimi, bu sıcacık yorumun için. O kadar değerli ve o kadar güzel bir teşvik ki benim için bu sözler. Altn değerinde. Öpüyorum güzel yanaklarından. Sevgiler :))

      Sil
  29. Şalgam sulu bulgur salatasına bayılırım. Benim annem de yapıyor :)
    Hem sağlıklı , hem de leziz.

    YanıtlaSil
  30. Evetttt evettt, salgam suyu çok da sevmeyen biri olarak, bunca yıl bu lezzetten nasıl böyle mahrum kalmışım diye hayıflandım inan ki :)))

    YanıtlaSil
  31. Ne kadar güzel, kıpır-kıpır bir gün olmuş. Okurken içim açıldı. Konseptli altın günü fikri çok güzelmiş. Keşke bizlerde de öyle şeyler olsa😔 Öncelikle mimi yaptığınız için çok teşekkür ederim. Ve sizi bu mim sayesinde keşf ettim. Bloğunuz da yazınız gibi çok tatlı. Sevgiler ve küçük afacana bol öpücükler.❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Umman kardeşim. Bu güzel fikrin sayesinde tanışmış olduk. Sevgi ve selamlarımla :))

      Sil
  32. zevkle okudum bizde de bıkmadan usanmadan pictureka furyası var bu ara....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 😊😊😊 Teşekkür ederim Fatoşş🌷😊🤚🤚🌷🌷🌷

      Sil
Yorum Gönder
Üst