2080 YILINA/ÇOCUĞUMA MEKTUP

62
Merhabalar,

Uzun zamandır sizleri ve blogumu ihmal ettim farkındayım. Bazen ufak kopuşlarım olabiliyor ama hoşgörünüze sığınarak bir şekilde kaldığım yerden devam etmeye çalışıyorum. Arada uğrayıp beni aşka getiren sevgili Deep’e de çok teşekkür ediyorum, iyi ki var. Ayrıca, Kelebek Etkisi, Esra Takım, Yeşimle Her Telden gibi bazı zarif arkadaşlarımın da iade-i ziyaret çabalarını çok takdir ediyorum. Zira yeni bir içerikle karşılaşamadıkları için eski tarihli yazılarıma bir başka deyişle çocukluğuma inme zahmetine katlanıyorlar. E, hal böyleyken dizimi kırıp bir yazı kaleme almamın vaktinin geldiğini ve hatta geçtiğini anlamış bulunuyorum. Ne mi yazacağım 2080 yılına mektup. Düzenli yazı giremeyen birine de ancak bu yakışır öyle değil mi?

Bu konu başlığını ele alan birçok blog arkadaşımın da değindiği gibi o tarihlerde hızla gelişen teknoloji sayesinde hayal bile edemeyeceğimiz noktalara geleceğiz. Ve sanırım o günlerde uzay teknolojisi, yapay zekâ vb. konuların çok daha üst versiyonları gündemde olacak. Büyük ihtimalle zamanın ruhuna ayak uydurarak bu gelişmelere gönüllü/gönülsüz intibak edeceğiz ya da eski zamanlardaki sadeliği arayıp o günleri özlemle yad edeceğiz. Erhan kardeşimin başlattığı bu yazı dizisinin içeriğini bir önceki konu önerisinde de yaptığım gibi biraz kendime göre yazmak istedim ben. İlkinde (Zihnimde Hala Yazılmamış/Söylenmemiş Cümleler Var) farkına varmadan yaptığım değişikliği bu sefer taammüden yapmış olacağım. Peki bu içeriği nasıl mı değiştireceğim?


2080 yılına mektubu altı buçuk yaşındaki küçük kuzuma ithafen yazacağım. O tarihte tatlı meleğim inşallah 68 yaşında olacak ki bu yaş, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından güncellenen yeni skalaya göre orta yaş sınıfına karşılık geliyor. (Bu konuda detaylı bir paylaşım yapmıştım öncelerden. Yaş falına bakmak isteyenler için tık tık). Saçını dökmez, göbeklenmez, biraz da anacığına çekerse, pek ala çok daha genç gösterebilir. Ben mi? 2080 yılında ölmez yaşarsam kaç yaşında olacağımı hesap edip buraya yazmamı beklemiyorsunuz heralde. Bu konuda ketum davranıp, gizemli kalmayı tercih edeceğim.

Bu arada gevezelik yaparken sadede bile gelemediğimi fark ettim. Uzun zaman yazmayınca böyle oluyor demek ki. Bir de konuya girersem yazım, Seda Sayan’ın eski sabah programındaki faksları gibi çarşaf çarşaf uzayıp gidecek ve yazıyı okuyup okumamaya uzunluğuna göre karar verecek olan bir kısım okuyucuyu peşinen kaybedeceğim.


Veda ederken şimdi aklıma geldi de Erhan kardeşimizin hoşgörüsüne sığınarak bu yazıyı “2080 yılındaki çocuklarımıza mektup” olarak hep birlikte genişletmeye ne dersiniz acaba? Benimle birlikte, evlatlarımız için dijital bir ayak izi bırakmaya var mısınız? Beni bu konuda destekler misiniz? çok sevgili anneler, babalar ve anne baba olmak isteyenler.

Bir sonraki yazımda, evladıma yazdığım mektupla buluşuncaya dek şimdilik hoşça kalınız efendim. En derin sevgi ve selamlarımla J


Yorum Gönder

62 Yorumlar
  1. Bende düzenli yazı girenlerden olamayacagım bir süre de öyle olacak gibi, ne zaman denk gelirse :) ama siz hiç ara vermiş gibi hissettirmiyorsunuz. Okurken keyif alıyorum :) henüz çocuğum olmasa da, güzel bir konu alt dalı olmuş. Yazınızı bekleriz 😊

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim mutlu oldum kopuşu hissettirmediğime. Sevgi ve selamlarımla :))

    YanıtlaSil
  3. Güzel fikir aslında. Daha ben de yazmadım. Bu formatta yazabilirim 2080 yılına mektup yazısını. Bu arada ara verme; vakit buldukça yaz. Yazılarını okumak büyük bir keyif benim için :) Kuzunun da gözlerinden öpüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sevgili editörüm:))
      Fikrimi destekleyip yazarsan mutlu olurum. Kendine iyi bak :))

      Sil
  4. Sevgili Yıldız kullandığın tarayıcının çerezlerini temizlersen sorun çözülebilir.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çerezleri nasıl temizleyeceğimi Google amcamın dediklerini harfiyen uygulayarak yaptım ama sonuç alamadım. Sanırım kendi kendine düzelmesini bekleyeceğim. Çok teşekkür ederim ilgilendiğin için. Sevgilerimle :))

      Sil
  5. Yıldız'cığım, az önce Google Plus'ta paylaşım yaparken denk geldim bu paylaşımına. Gideyim okuyayım dedim. Sen benden hızlı davranıp, ben paylaşımları bitirene kadar benim yazımı okuyup, yorumlamışsın.:) Biz katılmadık bu etkinliğe. Ama dediğin gibi çocuğa mektup olarak daha anlamlı hale getirilebilir. Bu arada senin bizim sitelere girememe sorununu çözemedik. Tarayıcının geçmişini temizlesen mi acaba. Aklıma bir tek bu geliyor ki, bunu da yapmış olma ihtimalin var zaten. Seviyoruz biz seni ve bizim bloğa gelememen beni üzüyor. Ayrıca cidden daha sık paylaşım yapmalısın.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bunu yaptım ama olmadı nedense. Ben de sizleri çok seviyorum. Telefonumdan takip etmeye çalışacağım artık. Çok teşekkür ederim ilgine, muhabbetine, sevgine, her türlü desteğine :))

      Sil
  6. Sevgili yıldız ⭐️ yazılarına ara vermeden devamını diliyorum .
    2080 yılına mektup yazıma biraz önce o güzel yorumun geldi ilk olarak çok teşekkür ediyorum sana🌸🌸🌸
    2080 yılında 68 yaşında olacak bir dünya tatlısı da bende var 😍
    Ve merakla bekliyorum güzel mektubunu
    Sevgiler Renkli Blog Sayfam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim tatlı ihtiyarlarımızzzz. Sen de tekrarlarsan bu yazıyı tatlı kuzucuğun için ne güzel olurduuuuu :))

      Sil
  7. Kim bilir Müfred'ciğim, insanlığın hayrına olan güzel şeyler olur inşallah :))

    YanıtlaSil
  8. Harikasın yalnız blogu güncelleme sıklığı konusunda yalnız değilsin bu aralar ben de aynı durumdayım. Ufak tefek geçici sağlık problemleri inşallah gececek . Efendim sadece gelirsek 😃 ben de bir evlat anası olarak bu arada ben de yaşımı hesaplamiycim 😂 dusunebilirim oğluma mektup yazmayı. Çünkü o zaman hayatta olurlarsa,bu zaman dilimi ile ilgili çok fazla bir anımsama olmayacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun canım. Şifalar dilerim. Kuzucuklarımıza hoş birer hatıra bırakabilirsek ne mutlu bize. Okumak isterim paylaşımını. Çok teşekkürler desteğin ve yorumun için :))

      Sil
  9. Bazı yıldızlar sönük bazı yıldızlar çok parlak görünür ya...Yazınca yıldızınız sanki daha bir parlıyor, görünür oluyor. Ama yazmasan da oralarda bir yerlerde bir YILDIZ olduğunu biliyoruz biz...Mektup işine gelince; bakarız... şimdilik CARPE DİEM modundayım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim bu güzel yakıştırma ve yorum için. Modunu sevdim😊😇👍🌷🤚

      Sil
  10. Güzel bir düşünce olmuş, konuyu değişik boyutları ile ele almak harika bir fikir, bu şekilde yapılan katkılar çok daha çeşitli yazıların çıkmasına neden oluyor. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim Erhan hoşgörülü nazik yorumun için😊🤚

      Sil
  11. Arada bloguna baktim ben de canim yazisi olsun olmasin ugradiklarimdansin 😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımsınnn Seviyorum mm seniii😍😊😇🌷🌷🤚🤚

      Sil
  12. Teknolojiyi ve getirdiği gücü iyi yönde kullanırsak inşallah herşey çokkkkk daha güzel olur. İyi düşünelim iyi olsun 😊🤚

    YanıtlaSil
  13. aa hadi yaz bakalım okuyalım ya merak ettim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yazacağımı inan şu an ben de bilmiyorum Sevim. Önden çığırtkanlığını yapınca beklentiyi çok mu yükseltmiş oldum acaba :))

      Sil
  14. Yazı çok güzel olmuş Yıldız Hanım, bence yazmaya fazla ara vermeyin derim. Çocuklarımıza mektup projesi de düşünülebilir, çok mantıklı. Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  15. Teşekkür ederim Fatih Bey. Bu konu, senin de uzmanlık alanına giriyor. Desteklerini bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her zaman için sizi desteklemekten şeref duyarım.

      Sil
  16. Ay evet çocuğuma mektup güzel bir fikirmiş. Keyifle okudum canım. Allah hepinize sağlıklı uzun ömürler versin :)

    YanıtlaSil
  17. Yıldız çok nazik ve incesin..Beni bu şekilde onore ettiğin için asıl ben teşekkür ederim...2080'e mektup hiç de fena bir fikir değilmiş ;)

    YanıtlaSil
  18. 😊😍😍🌷🌷🤚🤚Sevgiler 🤚🤚

    YanıtlaSil
  19. mektubunuzu heyecanla bekliyorum...sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  20. Teşekkür ederim 😊🤚🌷🤚

    YanıtlaSil
  21. Bloğuma uzun süre ara verenlerdenim. Yeni yeni kıpırdanmalar başladı. Devamı gelir umarım. Her geçen gün dünü aratıyor. Gelen gideni aratırmış ya o sebepten. İki bin seksen ılına mektup fikri gayet güzel. Ben de heyecanla mektubunuzu bekleyenlerdenim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim hem ziyaretin hem de yorumun için 😊🌷🤚

      Sil
  22. Güzel bir konuymuş Yıldız kızım. Ben de düşüneyim bakayım.Yazı çıkar bundan. Seni bekleyenler arasında olacağım.Kolay gelsin kızım. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de senin yazını bekleyeceğim ablacığım. Sevgiler selamlar 😊🌷🤚

      Sil
  23. 2080 yılına mektup ne güzel bir düşünce olmuş. Mektubunu sabırsızlıkla bekliyorum 🤗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Meltem ciğim 😊🌷🤚

      Sil
  24. Ay adımı görünce çığlık attım canımsın mektubunu dört gözle bekliyoruz bakalım.

    YanıtlaSil
  25. ayyyyy duygulandım ama yaaa ne güzel düşünmüşşün kii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canııımmm😊😍🌷🤚

      Sil
  26. Bu aralar ben de blogumu ihmal ediyorum :( Bir sonraki yazınızı merakla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İHMALKARLIK OLUYOR BAZEN HEPİMİZDE. TEŞEKKÜR EDERİM UĞRADIĞIN İÇİN YEŞİM :))

      Sil
  27. sevgi ve mutluluk dolu yıllar diliyorum o halde :)

    YanıtlaSil
  28. Ufak oğlumun inatçı ateşi kerimimizi zor bıraktı.Bu nedenle bende uzun bir ara vermiştim.Fikir çok güzel. Ama Biraz da içimi burktu.Gonul isterki çocuklarımızın hep yanında olalım.Ama hayat işte:(

    YanıtlaSil
  29. Çok geçmiş olsun canım. Ben de İnci meydan okurken çok yoruldu herhalde diye düşünmeye başlamıştım. Dediğin gibi keşke hep yanlarında olabilsek evlatlarımızın. Ama onlara hoş hatıralar bırakabiliriz belki. Ne demişler söz uçar yazı kalır. Sevgilerimle 😍😊🌷🤚

    YanıtlaSil
  30. Bu aralar blogu güncellemek konusunda aynı durumdayız galiba :)

    YanıtlaSil
  31. Yıldız yaşım 43, 2080 yılını göreceğimi zannetmiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kimse kalıcı değil. Sağlıklı ve kaliteli bir ömür sürelim inşallah 😊🤚

      Sil
  32. Yıldızcım sen yaz da her türlü yaz biz okuruz :) Ben de kaç kez geldim gittim de yine yazmamış yavv deyip söylenip geri döndümdü. Ama eski yazılara yorum yazmak aklıma gelmediydi. İnce fikirli blogcanlarım başka yaa :) Neysem 2080 i ni de görürse bu yaşlı dünya bravo deyip alnından öpmek lazım bence tek net olan o :)) Sevgiler canımcım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar içten yazmışsın güzel kardeşim. Hiç tanışmadığım insanlar tarafından özlenmek, ziyaret edilmek çok güzel bir duyguymuş. Blog ortamında bunu kazanmışsam ne mutlu bana. Mektubumu yazmaya başladım. Bu hafta içinde paylaşırım inşallah. En derin sevgi ve selamlarımla 😊😍🌷🤚

      Sil
  33. 2080 yılındaki çocuklarımıza mektup güzel bir fikir aslında,aklıma geleceğe dönüşteki geçmişte yazılan mektup sahnesi geldi..neyse 2019'u saymazsak 60 kaldı, 2080 yılına..🙂emeğinize sağlık..✔😊

    YanıtlaSil
  34. Hatta bu mektup şöyle genişlesin;sevdiğimiz birine mektup olarak,çünkü benim gibi çocuğu olmayanlar için de herkesi kapsar diye düşündüm :) Sıcacık yazınızla hoş geldiniz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel düşünmüşsün Yurdagül'cüğüm. Senin güçlü kaleminden neler okuruz merak ediyorum şimdiden:))

      Sil
  35. Ön giriş yapıldı gerisini bekliyoruz saygılar sunuyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazdım bile. Öğlenleyin paylaylaştım. Bugün biraz fazla alıkoyacağım galiba

      Sil
  36. VATANINA, BAYRAĞINA, IRKINA SAHİP ÇIKAN BİR EBEBEYN OLARAK YETİŞİR. BEN HARİKAN BİR ANNENİN EVLADIYIM DİYE SİZİ HATIRLAR.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder
Üst