BENİM GÜZEL MANOLYAM 3

29

 

BENİM GÜZEL MANOLYAM

İşte kapı çalıyor. Nevhan Hanım ve mütemmim cüzü Sarmal... 

Kahvaltı sofrasının esas kızı ile esas kedisi...

Defne Hanım koşarak gitti kapıyı açmaya. “Hoş geldiniz” kelimesi tamamlanmadan Sarmal Efendi zıpladı bile bahçeye. Her zamanki gibi birkaç saksıya çelme atmayı da ihmal etmedi giderken. Ne zaman uslanacak acaba bu delişmen kedi? Şöyle kuvvetli bir esinti ile aklını başına getirmek geliyor içimden. Zira bu kibar kadınların lütfedip bir şey söyleyecekleri yok.   

Nevhan Hanım da tıpkı kedisi gibi masaya adeta sekerek gidiyor. Çipil çipil bakan gözleriyle “Ne kadar da zahmet etmişsin diyor,” benim için değer edasıyla. Kedi figürlü saksı çiçeğini Sarmal'ın bir özrü olarak kabul etmesini istiyor Defne Hanım'dan. Tek hediyesi bu değil. Gelirken getirdiği cevizli keki, masada gördüğü kreple takas etmenin huşusu içerisinde oturuyor sandalyesine. Hazırlıkları büyük bir iştahla süzdüğü sırada başını yukarı kaldırıp bize doğru bakıyor. Dalımı silkeleyerek üzerine düşürdüğüm tırtılın nereden geldiğini anlamaya çalışıyor. Sahibesine düzenlenen komployu sezen Sarmal hemen harekete geçiyor. Genzinin derinliklerden çıkardığı tıslama sesiyle antenleri açıp, efeleniyor hemen. Hanımlar zor sakinleştiriyor küçük beyi.

Çayını höpürde höpürdete içerken daha fazla dayanamayıp soruyor Nevhan:

-             Nişan ne zaman kısmetse? Nerede yapmayı planladınız? Davetli listen hazır mı? Ne giyeceksin, Neler ikram edeceksin? Hangi müzikleri seçeceksin? Saçını topuz mu yapacaksın? Düğün tarihi belli mi, Kaç çocuk yapacaksınız...

Soruları sorarken cevaplarını dinleyecek vakti yok gibi yalnız. Doldurduğu tabağı tüketmekle meşgul. Ne Defne Hanım, ne Sarmal, ne de gökten zembille inen tırtıl durdurabiliyor Nevhan Hanım’ı. Kan şekeri normale dönünce onun da normalleşeceğini düşünüyoruz ağaç arkadaşlarımla. Ve birbirimize soruyoruz “Defne Hanım, bu kadının en çok hangi özelliğini seviyor acaba diye?” İştahı? Gevezeliği? Şen kahkahaları, Hayatı çok fazla ciddiye almayışı? Anda doya doya kalışı. Sadece mecazi doymak değil, gerçekten doya doya kalışı!

O sırada cep telefonu çalıyor Nevhan’ın. Sarmal buna da dikleniyor. Çünkü Nevhan Hanım’ın dikkatini onun üzerinden en çok uzaklaştırdığı anlar, telefonla uzun uzun konuştuğu dakikalar. Ama o da nesi “Şimdi sırası değil” deyip açmıyor telefonu. Kim aradı diye bakmıyor bile. ‘Yemekle arasına kimse giremez’e yoruyoruz biz bu hali. “Ah Nevhan Hanım ah! Biraz frene bassan, biraz zayıflamayı düşünsen keşke. Biz ağaçlara da bir faydan dokunurdu. Çünkü sen kilo kaybettiğinde özellikle yağ yaktığında bunu su ve karbondioksit olarak dışarı salı vereceksin. Biz de fotosentez sırasında verdiğin karbondioksiti kullanarak büyümeye ve gelişmeye çalışacağız. Hayat müşterek malum. Ama nerdeeee?”

(Resim: Ali Express)

Devam edecek...

 

 


Yorum Gönder

29 Yorumlar
  1. Doğayla birbirimize çok bağlıyız derken bunu da söyleselermiş çok iyi aklımız da kalırmış bir daha unutmayacağım. Kilo vermek sadece bizim için yararlı değil bitkiler içinde yararlı (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evetttt, herkes kazanıyor, kaybeden yok😇🌺

      Sil
  2. Nevhan bu yüzden yedeğin yedeği anladım şimdi :)

    YanıtlaSil
  3. Her daim alış veriş içindeyiz doğayla😊

    YanıtlaSil
  4. Nevhan hanım bir sakin... İlk defa duymuş oldum zayıflamanın ağaçlara faydalı olucağını. 🤔

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bi sakin, bi yavaş lütfen. Okuyucularımı da yoruyorsun Nevhan 😇🙃😊🌺🤚

      Sil
  5. Zayıflama ve ağaç ilişkisi demek :) Nevhan'ın bir an önce öğrenmesi şart o zaman :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evettttet Nevhan'ın öğrenmesi gereken çok şey var 😄🌺🤚

      Sil
  6. Ağaçlar bile Nevhanı sevmiyor.
    Yazık ama ona..
    :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evetttt herkesin sevilesi bir tarafları vardır. Buluruz Nevhan'a da bişecikler😊😊🤚

      Sil
  7. Nevhan hanımı sevdim 😊😁 Zayıflama olayı çok güzelmiş 😊💙 Bakalım neler olacak devamında bekliyoruz gönlüne sağlık canım benim 😊 sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Nevhan'ın yağlara talipler varmış :))

    YanıtlaSil
  9. fotoğrafa bayıldım hikayedeki hatundan tanıyorum ben yaa sıralı soru sorar ama cevapları hiç beklemez ve tüm sorular da aslında senin için kişiseldir ve onu ilgilendirmez :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hedeften vurdun karakteri Uzman👍😊🤚

      Sil
  10. soru sorup cevabını dinlemeyen insanlara sinir oluyorum. bazen ben de yapıyorum fark etmeden :) ev oturmasına gide kediyi de ilk kez duydum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sarmal sarmalıyor işte böyle, asla bırakmıyor :))

      Sil
  11. Ağaçlar sevmiyor Nevhan hanımı.. yağ olayına çok güldüm yalnız :)

    YanıtlaSil
  12. paylaşım için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim. Ricamı kırmadığın için de teşekkür ederim

      Sil
    2. Rica ederim Sibel Hanım,

      Başka blogger vb... sorunlarınız varsa lütfen yorum yazınız.

      Sil
  13. Çok ilginç zayıflamanın doğayada faydalı olması :)

    YanıtlaSil
  14. ağaçlarla bu denli bağımız olduğunu bilmiyordum

    YanıtlaSil
  15. Kilolar filan tam benim konular 😅

    YanıtlaSil
  16. Nevhan Hanımdan öğreneceklerimiz de var, doğa sayesinde tabii...
    Çok güzel yazmışsın Yıldız kızım. Hayran oldum.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder
Üst