BLOG YORUMLARI MİM

81

 

BLOG YORUMLARI (MİM)

Merhaba Arkadaşlar,

Fark ettim de epeydir “mim” yazısıyla karşılaşmıyorum blog’ta, ya da bana denk gelmedi, bilemiyorum. Bunun üzerine, hem bir kaynaşma hem de içsel muhasebe olur düşüncesiyle “bolg yorumları” üzerine on bir soruluk bir mim yazısı hazırlamaya karar verdim. Sorularımı önce kendime yönelttim. Diğer yandan sizin düşüncelerinizi de çok merak ediyorum. Umarım geri dönüşü bol olur.

Sözü daha fazla uzatmadan sorularıma/cevaplarıma geçiyorum o halde.

 

1) Yaptığınız paylaşımla ilgili yorum alış-verişine önem verenlerden misiniz?

 

Evet hem de çok. Paylaşımlarımı sadece kendim için yapmıyorum. Blog arkadaşlarımla iletişim halinde olmak iyi hissettiriyor. Onların düşüncelerini önemsiyorum. Yapıcı, bilgilendirici yorumlar katkı sağlıyor, yazıyı tamamlıyor, motive edici oluyor. Yorum bırakırken benzer şeyler karşı taraf için de geçerli olmalı diye düşünüyorum.

 

2) Yorum geldiğinde iade-i ziyaret yapar mısınız?

Blogu ilk açtığım dönemlerde sanki biraz daha ihmalkardım, biraz da tecrübesiz. Ama artık er ya da geç mutlaka dönüş yapmaya çalışıyorum. Gözden kaçanlar oluyordur yine de…

 

3) Okunmadan yorum bırakıldığını ya da hızlıca göz gezdirildiğini hissettiğiniz olur mu?

Evet zaman zaman oluyor. Anlaşılıyor bir şekilde J. Ama bunun için kimseyi yargılamam. “Zamanı yoktur derim, en azından uğramış” diye düşünürüm.

 

4) Önünüzdeki yazıyı okuduktan sonra o yazıya gelen diğer yorumları da okur musunuz?

Evet, o an zaman sorunu yoksa genellikle okurum. Nedenini pek bilemiyorum. Genelin fikrini merak etme hali ya da istatistiksel bir bilgiye ulaşma çabası… 

 

5) Yazınıza gelen yorumları cevaplar mısınız?

Elimden geldiğince cevaplarım.

 

6) Yorumları biriktirip hepsini aynı anda mı açarsınız? Neden?

Hayır öyle yapmıyorum. Yorumlar yazıldığı an gözüküyor. Ama sanırım biriktirip açanlar da var. “Okuyucuların yorumları daha özgün olsun, birbirlerinin okumalarından etkilenmesinler” diye mi böyle yapılıyor bilemiyorum. Bu mime katılanlar ya da fikri olanlar bu paylaşıma yorum bırakabilirler.

 

7) Yazıyı okuduğunuz halde yorum bırakmadan ayrıldığınız olur mu?

Evet, olabiliyor. Yorgunluğuma denk gelmiş olabilir, tam o anda telefonum çalmış sonrasında da unutmuş olabilirim, blog ortamında tartışmayı çok doğru bulmadığım siyasi bir konu olabilir, fazla fikir sahibi olmadığım bir konu da olabilir… 

 

8) En az ve en fazla yorum alan paylaşımlarınız hangileri hatırlıyor musunuz?

Blogu açtığım ilk günlerde çok az yorum alıyordum (5, 6, 7). Sevgili Deep’in bu konudaki hakkını pek çoğumuz ödeyemeyiz herhalde J. En fazla yorum, “ÖYKÜ KİTABIM SOLMAYANÜMİT ÇIKTI” adlı paylaşımıma olmuş. Sevincimi, heyecanımı paylaşanlara buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. 114 yorum almış bu yazı ama yarısı da benim geri dönüş yorumlarım.

 

9) Hiç yorum almayan yazınız oldu mu?

 

Olmadı J

 

10. Daha önce hiçbir etkileşimde bulunmadan, tesadüfen tek bir yorumunu okuyup beğenerek takibe aldığınız biri oldu mu?

 

Evet, bir kez olmuştu böyle bir şey. Hangi blogtu şu an adını bile hatırlamıyorum. Takipçisi çoktu. O yüzden beni fark etmedi. Sanırım o tarihlerden sonra aktif olmadı. Yoksa unutmazdım.

 

 

11)           Size göre yorum bırakmada en iyi ve en sürekli olan bloglar hangileri? (En az üç isim veriniz.)

 

Herkesin kitlesi, kendine göre değişecektir elbette. Bana göre;

 

Birinci sırada şüphesiz Deeptone

İkinci sırada Duygu Emanet

Üçüncü sırada Hayat40'tanSonra

    Değirmenden Mektup Var: Recep Bey'in yorumları çok özenli olur genellikle.

    Eğitim Pınarı’nın da hakkını yemeyelim J 

 

Bu mimi yapmaları için, en son yaptığım paylaşıma yorum bırakanların isimlerini aşağıya yazmak geldi içimden. Adını yazmadığım bütün arkadaşlarımı da can-ı gönülden bu mime davet ediyorum.

 

Deeptone

Duygu Emanet

Hayat40tansonra

Eğitim Pınarı

Gülten

SevKoz

Ebemkuşağı

Düş Tasarımcısı

Gece (Gkhn)

Kitapkeşfi

Lerzan Karadan

Recep Altun

 

Vakit ayıranlara şimdiden çok teşekkür ederim.

 

KENDİME İKAZ NOTU: Bu yazıya gelen yorumları ve bu mimi yapanları yorumsuz bırakmazsın artık :))

 

Sevgi ve selamlarımla.


Yorum Gönder

81 Yorumlar
  1. Herkesin kendine göre bir üslubu var galiba Müfred. Teşekkür ederim uğradığın için. Selamlar 😊🤚

    YanıtlaSil
  2. Aaa evet ne zamandir mim yapmıyoruz yapayim cidden ben de
    Benim de bu konuda yazacagim bir olay var degisik bir blogger vardi sosyal medyadab kendisini bulup lutfen bana yazma demiştim onu anlatayim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyyyy Sevkoz🙃😇 merak ederiz şimdi, çok bekletme bizi 😍😍🤚

      Sil
  3. Merhabalar.
    MİM konusuna pek yatkınlığım olmamakla birlikte konusu yorumlar olunca ilgimi çekti. 11. soruda bana da yer verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Elimden geldiğince yorumlara da paylaşımlar kadar özen göstermeye gayret ediyorum.
    Çok güzel ve keyifli bir MİM paylaşımı olmuş. Emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim. Yorumlara verdiğiniz cevaplarınız okudum. Bazı sorulara cevap vermek çok zor. Ama siz geçmişinizi çok iyi hatırlayabildiğiniz için o zor soruları cevaplamışsınız.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özeniniz, nezaketiniz hemen fark ediliyor Recep Bey. Çok teşekkür ederiz. Mimi yaparsanız çok mutlu olurum. Selamlarımla :))

      Sil
  4. Güzel bir mim. Yapılabilir. Yapar mıyım? Emin değilim. 🙂 İçimden bir ses, yap diyor, içimin içindeki ses ise yapma diyor.
    Mim daha çok 'blogspot' uzantılı adresler için olmuş gibi bir hava var. Bu bir önsezi sadece. Yanılıyor olabilirim. Ama mim için son yazınızdaki isimleri eklemişsiniz. Üşenmedim hepsine baktım tek tek. Dediğim gibi tamamı Google Blogger kullanıcısı. Daha kapsamlı düşünülebilirdi bence. Gerçi bu konu kesinlikle bu yazının konusu değil. Bunun üzerine onlarca yazı yazılabilir. Birbirini yok sayan iki güruh var bu âlemde. En genel şekliyle Bloggercılar ve diğerleri diye ayrılabilir. Bloggercılar dışında mim yapan blogcu yoktur mesela. Neden?
    Kendim yapabilir miyim emin değilim. Fakat mimi yapan herkesi okumaya geleceğim. 🤗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Bir Edip,
      Bloguma hoşgeldiniz. Yazımın girizgahında da değindiğim gibi bu paylaşımı ayrımcılıktan çok kaynaşma vesilesi olarak hazırlamak istedim. Haklısınız belki benim takipçi listem ve benim takip ettiklerim ağırlıklı blogspot uzantılı. Ama bu bilinçli yapılmış bir tercih değil. O an "İzle" butonu görmediğim sitelere, "Abone ol" butonunun gizli olduğu sayfalara refleks olarak bağlananamamış olmamdan kaynaklanıyor olabilir. Kaldı ki takipleşmelerde, yorumlaşmalarda web adresinden ziyade paylaşılan içeriğin niteliği daha öenmli olmalı öyle değil mi? Bence içinizin içindeki sesi dinleyip bu mimi yapmalı ve dışında hissettiğiniz bu güruhun içine çarçabuk dahil olmalısınız. Selamlarımla :))

      Sil
    2. Sondan başlayayım, ben her iki grubun içindeyim zaten. 🙂 Paylaşımım kalitesini kesinlikle adresin uzantısı belirlemiyor. Benim takip listem de bununla ilgili değil. Burada en önemli faktör keyfim. Sayfada'izle' butonunu göremeyen bloggercı tayfa 'abone ol' simgesinin aşağı yukarı aynı işlevi gördüğünü bilmiyor sanırım.
      Eleştirilerim doğrudan size değil. Yanlış anlaşılmasın.
      Mimi düşüneceğim. 🙂

      Sil
  5. Güzel bir Mim olmuş :) 3. soru beni benden aldı :D Okuyan illa yorum bırakmak zorunda değil, her şeyi de ince ince okumak zorunda değil bence ama yazıyı hiç okumadan altına "Benim bloguma da beklerim" minvalinde yorumlar bırakanlara deliriyorum ben. Acayip gıcık oluyorum. Yav sen önce düzgün bir "merhaba" yaz, ben zaten gelir bakarım senin bloguna! Ama nerdeeee? Blogları okumak için değil de kendi bloguna takipçi bulmak için aynı yorumu girdiği tüm bloglara kopyala yapıştır yapmasın kimse lütfen! Buradan da hislerimi haykırmış oldum sayende, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumlara cevap kısmında biraz geniş olabilmeli okuyucular. Bunu şöyle düşünebiliriz. Bir şair olarak bir yerde şiiriniz yayımlanmış. Bu eserle ilgili pek çok yerde yüzlerce yorum yapılmış. Şair bunların hepsine cevap vermek için uğraşır mı? Hayır. Uğraşmalı mı? Hayır. Yani sen bir yazı yazıp paylaşmışsın. İsteyen gelsin yorumunu yapsın. Yazar da mutlak cevap gerektiren bir şey varsa cevap verir. Onun dışında etkileşim okuyucu ile yazar arasında değil doğrudan okuyucu ile okuyucu arasında olmalıdır. Yazıya yorum yazdım ama yazar dönmedi diye üzülmek çok anlamsız geliyor bana.

      Sil
    2. Bu konularda rijit bir tavırdan ziyade biraz daha esnek düşünmekten yanayım ben de.
      Tekrar teşekkürler :))

      Sil
    3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    4. Merhaba Manxcat/KuyruksuzKedi,
      Adının altındaki "yanıtla" tuşu çalışmadı. Umarım bu yorumu okursun.

      Evet, çok haklısın. Yazıyı okuma zahmetine katlanmadan bir şeyler talep etmek, ziyaret, yorum beklemek, takipçi edinmek pek hoş bir tavır olmuyor. Hislerini daha fazla haykırman için seni bu mime şiddetle davet ediyorum. Selamlarımla :))

      Sil
    5. Okudum, teşekkürler :) Elimde okumam gereken 100'e yakın yazılı kağıdı var şu an. Blog için önceden yazdığım yazıları yayınlayacağım yazılıları bitirene dek ancak. Sonrasında yapayım ben de mim.i :)

      Sil
    6. Yaaaaa .... Kolaylıklar diliyorum sana. Elin rahata erdiğinde bu konun üzerinden tekrar geçeriz inşallah.

      Sevgi ve selamlarımla :))

      Sil
  6. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. Keyifle okudum, çok hoş olmuş Sibelcim. Ben de katılayım en kısa zamanda. Elimden geldiğince yorum yapmaya ve cevaplamaya çalışan biriyim. :)
    Herkese aynı yorumları yapan kişileri fark edersem yayınlamıyorum artık yorumlarını. Okumadıkları paylaşıma yorum da yapmamalılar bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Duygucuğum,
      Aramızda yorumlaşma becerisi en iyi olanlardansın. Bunun için kutluyorum seni.
      Umarım bu paylaşımı herkese aynı yorumu bırakanlar da okurlar.

      Mimini merakla bekliyoruz. Sevgi ve selamlarımla :))

      Sil
  8. Beni de bu güzel etkinliğe davet ettiğiniz için çok teşekkür ederim Yıldız Hanım, önceden blog aleminde bir yıldız gibi parlarken bu yazı ile tam bir gökkuşağı oldunuz.:) Ben de bu güzel mim yazısına bir yazı ile katılmak isterim. Yazıyı en kısa zamanda hazırlamayı düşünüyorum ama yorumu bitirmeden ben de sizin bir tespitinize katılmak durumundayım: Neredeyse tüm yazılarımızı ziyaret eden ve çok kapsamlı yorumlar yapan Recep Bey'e teşekkürlerimi sunmak isterim. Sevgilerle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 🙏😊🙃😇.
      Yazınızı merakla bekliyoruz Fatih Bey😊🤚

      Sil
    2. Davetinize icabet ederek blog yorumları mimi başlıklı yazımı hazırladım Yıldız Hanım, değerlendirmelerinizi özellikle beklerim.:)

      Sil
    3. Yazınızı büyük bir keyifle ve memnuniyetle okudum Fatih Bey. Çok teşekkür ederim bu içten paylaşımınız için. En iy dileklerimle 🙏😊🤚

      Sil
  9. Yorum biriktirme olayını vakit bulamama olarak değerlendiriyorum çoğu kez.İşin aslı nasıl, yapanlar daha iyi söyler elbet :).

    Uzun zaman olmuştu mim işi sahiden, ne iyi yaptınız. Katıldım ben de:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel bir sürpriz oldu gerçekten Vakt-i Dem🙏😊. Çokkkkk teşekkür ederim ayırdığın zaman, verdiğin önem için. Oldukça makul bulduğum cevaplarını büyük bir keyifle okudum. İnşallah bundan sonra daha sık yorumlaşmak dileğiyle 😊🤚

      Sil
  10. Dilim döndüğünce cevapladım soruları. Blog tarihimin üçüncü mimi oldu sanırım. 🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Bir Edip. Büyük bir keyifle okudum yazınızı. Herkesin de okumasını isterim. Gösterdiğiniz özen ve sergilediğiniz samimiyet hissediliyor. Emeğinize yüreğinize sağlık. Başka mimlerde ve daha farklı paylaşımlarda görüşmek üzere🙏😊

      Sil
  11. ne güzel, bende yapmak isterim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok mutlu oluruz Mehtapcığım. Yazını bekliyoruz o halde 😍🤗🤚

      Sil
  12. Selam,
    Ne güzel bir mim olmuş, yorumlar gereklidir bence de bloglar için ne yazık ki, eski günlerdeki gibi çok gezemiyorum blogları, itiraf ediyorum yazıma yorum bırakanlara gidip yazısını okuyor ve yorum bırakıyorum
    Maalesef vakit ayırmıyorum blog okumalarına ama yazmayı yazı eklemeyi ihmal etmiyorum bu nedenle bana gelen yorumlar sürpriz oluyor, ben gezip okuyup yorum bırakamadığım için beklemiyorum da haliyle
    ama haklısın deepton ve recep bey her zaman yorum bırakıp buradayız derler onlara buradan da teşekkür etmek isterim
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim nazik ziyaretiniz ve yorumunuz için Mavianne. Sevgiler selamlar 🤗🤚

      Sil
  13. Öncelikle beni de ekledigin için çok teşekkür ederim Sibel;) Çalışan bir insan olarak gerçekten zaman konusunda sorun yaşıyorum. Bu yazıyı bile işyerinde okudum:) Edip beyin yorumlarını okudum ve ona katıldığımı belirtmek istiyorum. Ben yazarım isteyen okur gider,isteyen yorum yapar,tabiki yorumlar mutlu ve motive ediyor ancak herkes yorum yapmak zorunda değil diye düşünüyorum. Beklenti içinde olmak doğru değil bence:)Zaman bulursam tabiki yazmak istiyorum,davete icabet etmemek olmaz:)

    YanıtlaSil
  14. Rica ederim Gülten😊. Müsait olduğunda mimi yaparsan çok mutlu olurum.

    Evet haklısın hayatta hiçbir konuda beklenti içinde olmamaktan yanayım ben de😊🤗🤚

    YanıtlaSil
  15. Sevgili Yıldız, iyi yapmışsın emeğine sağlık.
    6. soruna cevap vereyim ben. Neden yorumlar bazı bloglarda kendiliğinden yayınlanmıyor? Çünkü reklam, gereksiz (!) bilgilerle donatılmış bazı otomatik yorumlardan kaçınmak için. Bir zamanlar porno linkleri veren yayınlar çok vardı, başka gereksiz reklamlar da, o yüzden denetim kısmını açtım. Yoksa yorumlardan kimse etkilenmeden yazsın gibi bir şey değil :)
    Sevgiler gönderiyorum.. :) <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu önemli açıklama ve katkı için çok teşekkür ederiz sevgili Momentos. Vakit bulur da diğer soruları da cevaplarsan yani mimi yaparsan mutlu oluruz😊🤚

      Sil
  16. Gerçekten de mimlere uzun bir süre uzak kaldık. Takip ettiğim bloggerların yazılarına yetişememenin üzüntüsünü yaşıyorum. Çok şey kaçırdığımı bildiğim halde elimden bir şey gelmiyor ne yazık ki. Bloguma yapılan yorumlar onay vermeme gerek olmaksızın aynı anda yayınlanıyor. Nadiren reklâm amaçlı teröristler:) girdiğinde farkına varır varmaz yorumunu siliyorum. Genellikle bilgisayar üzerinde çalışıyorum. Dışarıda olduğum zaman en çok yazıma yapılan yorumları okuma fırsatım oluyor. Yazıma yapılan yorumları cevaplandırırım her zaman. Okuduğum her yazıyı, o ana kadar yapılmış bütün yorumları da dahil olmak üzere dikkatle okurum. Mime katılmayı düşünüyorum ben de:)

    YanıtlaSil
  17. Yorum konusunda siz de yüzeysel olmayan, çala kalem yazmayanlardansınız, farkındayım. Tecrübeli bir Blogger olarak konu hakkındaki görüşleriniz çok değerli olacak kuşkusuz. Merakla bekliyoruz miminizi Mr. Kaplan. Çok teşekkür ederim ilginize 😊🤚

    YanıtlaSil
  18. Blog ismimi cevaplarınızda görmek beni hem mutlu etti, hem de onurlandırdı:) Teşekkür ederim Sibel Hanım:)

    MİM'ler hep ilgimi çekerdi ve eski blog sahiplerinin, geçmiş yazılarında görürdüm. Ama belki de blog ailesine katıldığımdan beri ilk defa denk geliyorum ve tabi ki katılacağım en kısa zamanda:) Saygılar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Sezgin Bey, merakla bekliyoruz😊🤚

      Sil
  19. senin şimdiye dek olumsuz bir yorum yaptığını hiç görmedim hiç bir yerdeee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genel ruh halim yazılarıma da yansıyor galiba😊 Deep. Blog komşularım, bu ortam o kadar güzel, o kadar seviyeli ki olumsuz kime ne söyleyebilirim. Hepimiz bir yelpazenin apayrı renkleriyiz 🤗🤚. Bütün renkleri seviyorum ben🌈🌈🌈

      Sil
  20. Ben de yazdım fakat okuma listesinden bloğuma ulaşılmıyor galiba:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Gülten, okuma listesinde görünmüyor gerçekten de. Hemen geliyorum 😊🤚

      Sil
  21. heey kötülüğün kaynağı yazımda gülten not yazdı, mimi yapmış, ama okuma listesinde gözükmüyormuş, hıms sana da yazmış şimdi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet şimdi okudum Deep. Teşekkür ederim tekrar geldip haber verdiğin için. Neden görünmedi acaba yazısı 🤔.

      Sil
    2. Benim blogumda sorun var yine:( Bloger temasıyla başım dertte,hergün bir ayar kayboluyor:(

      Sil
    3. Geçmiş olsun Gülten. Can sıkıcı durumlar olabiliyor bazen. Teknik desteğe ihtiyaç var sanırım. İnşallah basit bir şeydir. Kolay gelsin 🤚

      Sil
  22. Sibelciğim ne güzel bir Mim bu :)
    Galiba hepimiz Mim yapmadık uzun zamandır ve özledik :)
    Sorular da cevaplar da çok güzel.Yorum almak insanı çok motive eden bir şey bence.
    Ben de en kısa zamanda yapacağım inşallah canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Sevilciğim. Katılıma bakılırsa gerçekten özlemişiz mim yapmayı. Merakla bekliyoruz cevaplarını. Sevgiler 😊🤚

      Sil
  23. Keyifle okudum Sevgili Yıldız ;) Birbirimizi tanımaya yönelik bu tip mimler yakınlaştırıcı etkilere de sahip olabiliyor. Bloglarımızın her zaman aktif olması dileklerimle, sevgilerimi bırakıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Ece
      Vaktin varsa sen de yap. Sevgiler selamlar 😊🤚

      Sil
  24. Çok güzel bir mimdi. Emeğine sağlık. düşüncelerini okumak çok hoş oldu. sorularını da çok beğendim açıkçası. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Gamzeciğim. Sen de yaparsan çok sevinirim 🤗🤚

      Sil
    2. Yapmışsın bile. Hemen geliyorum 😍🤚

      Sil
  25. Yorum konusunda bu kadar titiz olman ne güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Cem, vaktin varsa sen de yap bu mimi😊🤚

      Sil
  26. Sâyenizde bloglara hareketlilik geldi. Birkaç arkadaşta gördüm bu blog mimi olayını. Tebrikler ve teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Recep Bey. Vaktiniz varsa siz de cevaplayın derim 😊🤚

      Sil
  27. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  28. Kaynak demek burası, birkaç kişide okumuştum. "Mim" denilen şeyde sorular aynı, cevaplar farklı sanıyorum durum bu. Bir soru üzerine yazmak ne güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evetttt, kaynak burası. Vaktiniz varsa siz de katılın kervana😊🤚

      Sil
  29. Keyifle okudum sorularını ve de cevapları.Son dönemlerde bloglar kan kaybediyor ve farklı mecralara doğru kayıyor.Ben de yeni işimi oturtma gayretinde olduğun için eskisi kadar ilgilenemiyorum blogumla :( Gayretin için teşekkür ederiz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim Yurdagül🤗. Yeni işin tekrar hayırlı olsun. Sen işini aşkla yapanlardansın. Eminim çok güzel bir başlangıç olacak. Sevgiler selamlar 😍🤚

      Sil
  30. Kusura bakmayın geç gördüm, yoğunluktan bloğa fazla zaman ayıramıyorum. Teşekkür ederim bana da yer verdiğiniz için, en kısa sürede bende yazımı hazırlayıp yayımlarım:)

    Güzel bir düşünce olmuş elinize sağlık. Ben en çok yazdığım yoruma cevap verilip verilmediğine dikkat ederim bu yüzden "Beni bilgilendir" butonunu hep aktif ederim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Üç tatlı meşgaleniz var. Kolay değil
      😊🧿. Cevaplarınızı bekliyor olacağız. En iyi dileklerimle 😊🤚

      Sil
  31. Çoktandır yoktum yoksa listenizde bende yerimi alacaktım. :))
    Ama merak etmeyin mimin hepsini okudum :))

    bunu gören bloggerlara yorumlara yüzden doksan sekiz dönüş yapıyorum :))

    gerekli şeyleri yazdıktan sonra tekrardan merhaba çoktandı bloggerda yoktum şimdilik geri geldim.
    bloğu olanlar için gerçekten güzel bir mim beğendim doğrusu, etkileşim için güzel bir yöntem.

    YanıtlaSil
  32. Teşekkür ederim ziyaret ve yorum için. Bu mimi vakit bulursanız yapın siz de😊🤚

    YanıtlaSil
  33. Benim de okuyup yorum yapmadığım yazılar illa ki oluyor.
    Yüzeysellikten hoşlanmayan bir insan olduğum için okuma ve yorum yapma kısmı ya hep ya hiçtir bende. Bu nedenle okumadan, ''yazmak için yazmak olan'' bi yorumdan hoşlanmıyorum. Karşılık esasından ziyade gerçekten yazı hakkında söylenecek bir düşünce varsa yorum yapılmasından yanayım :)

    YanıtlaSil
  34. Borç ödemekten ziyade aslolan samimiyet değil mi? O da bir şekilde geçiyor zaten karşı tarafa. Sevgiler 😊🤚.

    YanıtlaSil
  35. Yanıtlar
    1. Sevgili Sevilciğim, büyük bir keyifle okudum mimi. Vakit ayırıp yaptığın için çok çok teşekkür ederim. Sevgi ve selamlarımla 😍❤️🤚

      Sil
  36. saat gec oldu..gece 04 civarı..BU nedenle şimdi yapamayacagım ama , bende nu mimi yapmış olurum. blogger hayatımın ,ilk mimi olur böylece..sabha ola hayr ola diyelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevinirim, çok teşekkür ederim. Sevgiler 😊🤚

      Sil
  37. Sorular ve yanıtlar çok güzel olmuş. Ben ilk zamanlar olabildiğince çok bloga yorum yazardım. Ancak özellikle son iki yıldır evde kendime home ofis yapıp neredeyse tam zamanlı çalışmaya başladığımdan beri azalttım. Sevdiğim arkadaşlara zaman buldukça uğruyorum. Ancak yazınız cok güzel bana da beklerim tarzı karşılıklı iletisime bir şey katmayan yorumları ne yayınlıyorum ne de gidiyorum. Sadece interaktif olabildiğim dostlara zaman ayırmaya çalışıyorum 💞

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın zaman en kıymetli hazine ve seçici olmayı gerektiriyor. Sevgilerimle Deryacığım :))

      Sil
  38. Yazıyı daha önce gördüm ama yeni yorum yazabiliyorum:))) Son birkaç aydır kardeşimin evlilik hazırlığı olduğu için buralarda olamadım ve bazı yazılara sonradan yorum yapıyorum:)) Öncelikle çok güzel bir yazı olmuş. ben elimden geldiğince yorumları fazla bekletmemeye çalışıyorum. Onaylayınca hemen hepsine cevap yazarım, kendi adıma bekletmeyi sevmiyorum. Takip ettiğim bloglara da mutlaka uğrarım yazılarını okurum ve yorum yazarım. Kendi bloğum için aynı ilgiyi göremesem de bazı blog arkadaşlarımdan. Bloğu çok seviyorum, sizlerin yazılarını okumayı, yeni bir şeyler öğrenmeyi, kendimden bir parça görmek beni mutlu ediyor. Yazıların altındaki diğer arkadaşlarımın yorumlarını da merak eder okurum:))) Takip ettiğim blogların hepsine her zaman uğrarım ve aktif olmaya çalışıyorum elimden geldiğince. Burada olmadığım zamanlar mutlaka bir yoğunluğum vardır. Blogta vakit geçirmeyi çok seviyorum:))) Çok güzel bir yazı olmuş cevaplarıyla birlikte, emeğinize sağlık:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yorumlar konusundaki özeninin farkındayım🧿🧿👏. Blog dünyası böyle hassasiyetleri gerektiriyor diye düşünüyorum. Vakit bulursan sen de yapabilirsin bu mimi. Kardeşine mutluluklar diliyorum. Sevgiyle kal 🤗😊🤚

      Sil
Yorum Gönder
Üst