TERAPİ

46

Terapi

                                                                        Fotoğraf: Rawpixel

Merhabalar,

Kelime Oyunu 55'in sözcüklerini bu hafta sevgili Deep verdi: “İmaj/Psişik/Hasta/Rüya/Ruhsal” 

Epeydir bu seriye bir şey göndermediğimi fark edip başladım yazmaya. Şimdiye kadar yazdıklarımın en kısası oldu galiba.


TERAPİ

Son görüşmelerinde “Hastasın sen!” diye bağırdı arkadaşı Jessica. “Git tedavi ol!” diye de ekledi. Harika başlayan ve uzunca bir süre sorunsuz giden ilişkileri bir anda tepetaklak olmuş, kendisini bir kez daha aynı vahim noktaya getirmeyi başarmıştı Tony. Ne yazık ki sonlar hiç değişmiyordu. Belki de Jessica haklıydı. Gerçekten de ruhsal olarak rehabilitasyona, bir ilişki koçuna, yaşam koçuna ihtiyacı vardı.

Ruh doktoruna gitme fikrini B planı olarak değerlendirip hemen o hafta için randevu aldı, internetten bulduğu yaşam koçu Miranda’dan. Evden çıkmadan önce, Jessica ile tanıştığı gün üzerinde olan uğurlu mavi atkıyı ve aynı renklerdeki ekoseli kasketi takarak tarzını daha net bir biçimde yansıtmak, anlatırken eksik bırakabileceği ifadeleri, imajı ile desteklemek istedi.

Verilen adrese doğru yaklaşırken heyecanı da giderek artıyordu. Derin bir nefes alıp demir kapılı ofisin zilini çaldı. Miranda’nın asistanı, bir önceki danışan çıkana kadar güler yüzü, hoş sohbeti ve ikram ettiği sade kahve ile epeyce sakinleştirmişti Tony’i. Sıra kendisine geldiğinde kapıyı tıklatıp içeri girdi yavaşça. Yuvarlak camların arkasından gülen iri siyah gözleri ve parıldayan beyaz, uzun dişleri ile Miranda tam karşısında duruyordu. Üzerindeki koç resimli beyaz tişört, şakacı biri olduğuna işaret ediyordu. “Tamam güzel bir resim olarak da olsa koç karşısındaydı ama yaşam neredeydi?” Fazla zorlamayan, huzur, güven aşılayan ruh ikizini elinden almayan gerçek yaşamın evrensel koordinatları tam olarak neredeydi? İşte bu sorunun cevabını bulmak için onca yolu kat edip gelmişti.

Birkaç form doldurduktan sonra, pencere önüne konumlandırılan kırmızı koltuğa oturup başladı anlatmaya Tony: ‘Aslında bir takım psişik güçlere sahip olduğundan, rüyasında sık sık uçtuğundan, astral seyahatler yaptığından, maddeleri uzaktan etkileyebildiğinden, akıl okuduğundan, geleceği dair tahminler yürüttüğünden ve bütün bunları kız arkadaşına bazı ispatlarla anlatmaya çalıştığından, akabinde ise gerilen iplerin büsbütün koptuğundan’ bahsetti. “Jessica korkup kaçtı en sonunda” dedi hüzünlü gözlerle. “Keşke ona, çok sevdiği kedisinin hastalanacağını, iş başvurusunun olumsuzlukla sonuçlanacağını, yaşadığı evi değiştirmek zorunda kalacağını, beni terk edeceğini ve daha pek çok şeyi söylemeseydim.” 

Miranda böyle bir vaka ile ilk kez karşılaşıyordu. Kemerli burnunun ucuna düşen gözlüğünü işaret parmağı ile ileriye doğru ittirip, başını öne doğru eğerek şaşkınlığını gizlemeye çalıştı. Tony anlattıkça anlatıyordu. Miranda ise bir yandan danışanının anlattıklarını önündeki ekrana hızlı hızlı kaydetmeye, öte yandan kendi özel yaşamı ile ilgili ardı ardına soracağı soruları da aklında tutmaya çalışıyordu. Onu dinlerken “Biz kadınları anlamak gerçekten zor” diye geçirdi içinden. Geleceğe dair şeyleri öğrenmek için oraya, buraya onca para döken pek çoklarının aksine Jessica olay yerini hızla terk etmeyi seçmişti.  

 

 

Yorum Gönder

46 Yorumlar
  1. Kısa ama keyifli bir hikayeydi. Telekinezi çok ilgimi çeker, onu bile yapıyormuş adam daha ne olsun. :)) Kim olsa karşısına öyle biri çıksa gergin hissederdi sanırım. Kadıncağıza bir şey diyemiyorum bu konuda. :) Kalemine sağlık Sibelcim.

    YanıtlaSil
  2. 😇🙃😇 Teşekkür ederim Duygucuğum. Beğenmene sevindim.🤗🤚

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar.
    Evet böyle psişik yetenekleri olan insanlar duymuştum. Aslında herkes de biraz olurmuş. Bazen psişik yetenekler, insanları bir parça da olsa rahatsız edebilecek boyuta dönüşebilirmiş. Hikayenizde yer verdiğiniz psişik yetenekler de Tony'nin kız arkadaşı Jessica'yı rahatsız etmiş.
    Güzel bir kurgu ve güzel bir anlatım üslubu ile okuyucuya keyif veren bir hakayeydi. Kaleminize, emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet aslında herkeste az çok olduğu söyleniyor bu tür özelliklerin. Sanırım zaman içinde bu yönümüzü bilinçli ya da bilinçsiz bir şekilde pasifize ettik. Kaldırılması, yönetilmesi kolay şeyler değil zira. Çok teşekkür ederim ziyaretiniz ve nazik yorumunuz için Recep Bey. Selamlar 😊🤚

      Sil
  4. Evet Müfred çok haklısın. Allah isanlara kaldıramayacaklarından daha fazlasını yüklemez ayrıca. Teşekkür ederim ziyaret ve yorum için 😊🤚

    YanıtlaSil
  5. Kelimeleri yerinde kullanarak güzel tasvirlerle kısa fakat oldukça hoş bir öykü ortaya çıkmış.
    Jessica haklı sanki. :)
    Kalemine sağlık sevgili Yıldız.
    Çokça sevgiler. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Kendi. Benden de çokça sevgiler selamlar 😊🤚

      Sil
  6. Verilen kelimeler ne kadar farklı hikayelere esin kaynağı oluyor. Keyifle okudum Tony'nin hikayesini. Çok teşekkürler. Koç tişörtlü kız geleceğini öğrenmeye çok hevesli göründü gözüme :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evetttt Bayan Koç meraklı🙃😇😊. Çok teşekkür ederim ziyaret ve yorum için 😊🤚

      Sil
  7. tony tanıdık geldi biraz, bir ara yaşadım ben de böyle şeyler ondan sanırım ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaaa, blogda paylaşırsanız okumak isteriz😊🤚

      Sil
    2. ilk fırsatta umarım :)

      Sil
  8. Güzel bir hikâyeydi, psişik özellikler çoğu insanda olduğunu düşünüyorum ben de:) Kısaca altıncı his diyorum ya da kalp gözü açık olmak;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet güzel tanımlamalar Gülten. Bazıları biraz daha sezgisel olabiliyor. Sevgiler selamlar 😊🤚

      Sil
  9. Valla yaşam koçu haklı :) tarotlar, kahve falları, astrolojik haritalardan öğrenmeye çalıştığımız herşeyi yanındaki bir adam söyleyince demek böyle oluyormuş. :) Çok hoş olmuş eline sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Momentos. İyi bir hafta olsun😊🤚

      Sil
  10. hımmm kimse falda tarotta olumsuz gerçekleri öğrenmek istemiyor demekkiiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de istemem şahsen Deep 😊😇🙃😊

      Sil
  11. Kelimeleri çok güzel kullanmış, hikayeyi de çok güzel yazmışsın. Emeğinse sağlık Yıldız :) Jessica da haklı Tony de haklı gibi geldi bana ama bilmedim :D İlginç bir konuydu ama dediğin gibi kısa olmuş. Devamında neler olacak? okumak güzel olurdu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene sevindim Gamzeli. Teşekkür ederim. Bilmem devamı gelir mi🤔. Sevgi ve selamlarımla 😍🤚

      Sil
  12. Kahramanlar yabancı olunca daha bir etkileyici olmuş hikayeniz. o zaman benden de bu yazıya bir değerlendirme yapmak düşüyor: '' Ten number, five star.'' Teşekkürler Yıldız Hanım.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 😀😀😀Çok teşekkürler Fatih Bey 🤚

      Sil
    2. Rica ederim, yazınızı okumak büyük bir keyifti:)

      Sil
  13. Kısa ama uzayabilecek ve daha da keyifli hale gelebilecek bir hikaye gibi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Sezgin Bey. Belki devam eder😊🤚

      Sil
  14. Kelime kullanma zorunluluğuna aldırmadan okudum öykünüzü. Güzel bir kurgu. Bence Tony salak, terapiye ihtiyacı olan ise Jessica. Tony astrolog olarak çalışmaya karar verse ilk müşterisi Miranda olurdu kesin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel bir yaklaşım. Öykü ilerlerse aklımda olsun 👍😀😊😊🤚

      Sil
  15. Kısa ama çok tatlı bir hikaye olmuş, devamı gelsin isterim:))) Tony de haklı Jessica da haklı bence:))) Çok severek okudum, diğer hikayeleriniz gibi:))) Kaleminize sağlık:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Sevgi ve selamlarımla 😊🤚

      Sil
  16. Jessica Tony'nin bu özelliklerinden korkmuştur kim bilir :) Böyle psişik ruhsal konuları seviyorum ben.
    Ne güzel bir hikayeydi Sibelciğim kalemine sağlık canım benim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Sevilciğim :))
      Biz hanımların ilgi alanına giren konulardan galiba :))
      Sevgiler

      Sil
  17. Bravo doğrusu 👏👏👏. Kelimeye tam uymuş epeyce de yazmışsın. Şimdiden mutlu huzurlu bir yıl dilerim canım 💞

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çokkkkk teşekkür ederim canım arkadaşım. Mutlu yıllar diliyorum 😍🤗🌷😊🤚

      Sil
  18. Çok ilginç bir konuydu, merakla okudum elinize sağlık, takipteyim, mutlu yıllar:)

    YanıtlaSil
  19. Çok ilginç bir konuydu, merakla okudum elinize sağlık, takipteyim, mutlu yıllar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çokkkkk teşekkür ederim. Hoşgeldiniz. Size de mutlu yıllar, mutlu pazarlar😊🤚

      Sil
  20. Ruh sağlığı alanından biri olarak Miranda'nın kadınlarla ilgili genelleme yapmasının terapi sürecine olumsuz katkısı olacağını düşündüm :) Ah işte mesleki deformasyon :) Akıcı bir yazı olmuş.Emeklerine sağlık :) Mutlu yıllar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru bir tespit Yurdagül. Bu durumu Miranda'ya ileteceğim 😀. Çok teşekkürler 😍🤚

      Sil
  21. Kelime oyununun 55.sinin sözcükleri ilgi alanımı yansıtıyormuş. Keyifli bir hikaye olmuş, emeğinize sağlık. Takipteyim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok reşekkür ederim. Ben de takipteyim. Sevgiler 😊🤚

      Sil
  22. Jessica olayın farkına varamamış. Gerçi başına gelecekleri bilmek de spoiler verilmiş bir film gibi olur.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder
Üst