HİKÂYELERİN İYİLEŞTİRİCİ GÜCÜ

16

 


Merhabalar,

İçinde bulunduğumuz şu günlerde hikâyelerin iyileştirici gücüne hepimizin, özellikle de çocuklarımızın ihtiyacı çok öyle değil mi? O yüzden de bugün sizlere depremden etkilenen küçük çocuklar için hazırlanmış harika bir web sitesinden bahsetmek istedim.

Bu siteye “www.masallarinsesi.com” adresinden dileyen herkesin ücretsiz bir şekilde erişmesi mümkün.

İncelediğinizde göreceğiniz üzere “İlham Veren Hikâyeler, Klasik Masallar, Macera Dolu Hikâyeler, İç Isıtan Masallar, Kral Şakir, Müzikli Masallar, Mucizeler Şarkısı” gibi kategorilere ayrılmış başlıklar altında muhteşem paylaşımlar var. Üstelik bu içeriklerin yazarlarını ve seslendirenlerini eminim pek çoğunuz tanıyorsunuz. Seslendirme yapanlardan biri de benim jenerasyonumun kolay hatırlayacağı, Oya-Bora ikilisi olarak da bilinen; besteci, oyuncu ve seslendirme sanatçısı Oya Küçümen. Tiyatro sanatçısı Zihni Küçümen’in kızı.

İlham Veren Hikâyeler başlığı altında Mavisel Yener tarafından kaleme alınan ve Yağmur Sergen tarafından seslendirilen “Atatürk’ü Tanıyalım” köşesini de mutlaka incelemelisiniz. Olayların direkt Mustafa Kemal Atatürk’ün ağzından anlatılması çocukların ilgisini artıracak önemli bir unsur bence. İçerikte; Mustafa Kemal'in ailesi, çocukluğu, eğitim yılları, kurtuluş mücadelesi, kitap sevgisi, hayvan sever olması, sanata verdiği önem ve daha pek çokları mevcut.

Ayrıca Çocuk Gelişim Uzmanı, Eğitimci, Yazar Doç. Saniye Bencik Kangal’ın instagram hesabından (akademisyenanne) yapmış olduğu “Yas süreci” ve “Depremle ilgili oyunlar kuran” çocuklara ne şekilde yaklaşılması gerektiğini dair bilgilere ulaşabilirsiniz. Arzu edenler Kangal’ın, gerek depremle gerekse de çocuk gelişimiyle ilgili farklı pek çok sesli video kaydını da dinleyebilirler.

Bir güzel haberim de gençler için. TÜBİTAK’ın Bilim Genç sayfasında (https://bilimgenc.tubitak.gov.tr/bilim-cizgi) “bilim çizgi diziler” serisi başladı. Kitaptan okumayı sıkıcı bulanlar için güzel bir alternatif. Gökçe Akgül tarafından çizilen ve metne alınan bu seride kimler yok ki; “Marie Curie, Nicola Tesla, İbni Sina, Aziz Sancar’ın Nobel’e uzanan başarı hikâyesi… Bilim Genç sayfasında ayrıca Sesli anlatımlar, tasarla yap köşesi, soru cevap köşesi, deneyler, gökbilim ve dahası, takipçilerini bekliyor… İsterseniz instagram hesabından da (tubitakbilimgenc) takibe alabilirsiniz.

İyi hafta sonları dilerim J

Fotoğraf: Pixabay. (By Jo Justino)


Yorum Gönder

16 Yorumlar
  1. Muhakkak Müfred. Teşekkür ederim uğradığın için 😊🤚

    YanıtlaSil
  2. Ben teşekkür ederim ilgine İlkay. Sevgiler :))

    YanıtlaSil
  3. Haberdar ettiğiniz için teşekkür ederim Yıldız hanım. Bu günlerde sonu güzel biten masallara küçük büyük hepimizin çok ihtiyacı var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim Yunis Bey. Gerçekten de öyle. Neyse ki istifade edebileceğimiz pek çok güzel eser, ücretsiz pek çok kaynak var. Selamlarıma 😊🤚

      Sil
  4. Merhabalar Yıldız.
    Masalların sesi ve bilim genç sayfası ile ilgili kaynak tanıtım ve link adresleri paylaşımınız için teşekkür eder, emeğinize ve gönlünüze sağlıklar dilerim. İnternette zararlı olduğu kadar faydalı olan şeylerin de olduğu bir vakıadır. Faydası olduğuna kanaat getirdiğimiz iyi ve güzel kaynaklardan birbirimizi haberdar etmemiz çok güzel bir olaydır. Tekrar teşekkür ederim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim kıymetli Recep Bey. İnşallah faydalı olur. Sağ olun 🙏😊🤚

      Sil
  5. depremzede çocukların çoğunun hikayelere vakti olmayacak gibi üzücü bir his beliriyor zihnimde ama güzel düşünülmüş en azından şanslı depremzede çocuklar için faydalı olacaktır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah faydalı olur. Çocuklar her koşulda mutlu olabilecek sebepler bulmayı yetişkinlere göre daha kolay başarabiliyor sanki. İyi ki de öyle. Teşekkürler Ozan :))

      Sil
  6. Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim Deep. Özlemiştim seni :))

      Sil
  7. Bilgilendirici güzel bir yazı olmuş:) teşekkürler

    YanıtlaSil
  8. Hiç haberim yoktu böyle bir siteden, çok sevindim, ne güzel düşünülmüş:))) Yazınız sayesinde öğrendim, emeğinize sağlık:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim Kitapkeşfi. Sevgiler selamlar 😊🤚

      Sil
  9. Okumak başlı başına bir terapi ☺️

    YanıtlaSil
Yorum Gönder
Üst