ÖZ DENGE

42

ÖZ DEĞERLENDİRME

Ne kadar güzel, ne kadar özel olduğunun farkındasın değil mi? Yoksa “daha neler,” deyip savuşturuyor musun kendini? Hayatındaki en önemli varlıkla, bedeninle, ruhunla ilgilenemeyecek kadar meşgul müsün? Etkileşimde oldukların, yapılacak işlerin bırakmıyor mu yakanı?  Daha önce gözlerinin içine de mi bakmadın uzun uzun? O saydam, o beyaz şefkatin üzerindeki o siyah, o renkli küreye hiç seslenmedin mi? Siyahla beyazın aynı anda  iç içe, uyum içinde olduğu o mucizevi derinliğe  hiç dalmadın mı yani?  İyi-kötü, zayıf-güçlü, zengin-fakir  diye kategorize etmekten bıkmadın mı çevrendeki insanları. Her şey zıddıyla kaim unuttun mu? Gece olmadan gündüzün, kış gelmeden baharın, ölüm olmadan yaşamın kıymetini başka nasıl bilecektin ki? 

 

Kanatlarında taşıdığın renkten, desenden, ihtişamdan bihaber gezgin bir kelebek misin? Dönüp bunu göremeyen, göstereni de olmayan mısın? Bak işte ben görüyor, ben söylüyorum sana: siyahınla beyazınla; artınla eksinle, olduğun halinle muhteşemsin sen. Örüntülerle dolu şu koca evrende türlü türlü rollerin var senin. Olmasaydın eğer puzzle eksik kalır, sihir kaybolur, denge bozulurdu. Zaten en önemli sorun da hem makroda hem mikroda “dengeyi bulamamak dengede kalamamak” değil miydi? Neyin fazlasına sahipsen onun zıddıyla sınanırsın ya hani? Fazla merhametliysen zalimlerle, fazla cesursan korkaklarla, fazla akıllıysan aptallarla… İyilik bile denge ister, unutma. Sen fazla iyi, fazla vericisin diye birileri kötü olmaya devam ediyor hala. O halde ne duruyorsun, öz-dengeni bulsana, kanatlarını takıp onları ahenkle çırpsana. Minik bir kanat çırpışınla kâinatı etkileyecek kadar büyük bir güce sahip olduğunu hatırlasana. 

 

Ah hayat, acısıyla tatlısıyla akıp giden, çoğu zaman kucaklayıp bazen de çimdikleyen, mesaj ısrarla alınmamdığında el mahkum kötekleyen hayat; aslında acı çektirmek değil niyeti. Sadece deneyimler yaşatıyor sana, en güçlü, en özel, en gerçek versiyonuna ulaş diye. Kendinle tanış, kendinle yüzleş, içini acıtan kırıkları gör ve  onları onar diye. Onları fark edip düzelttiğinde bir daha aynı dersle sınanmayacaksın biliyorsun değil mi? O yüzden tozlarını silkeleyen hayatla kavga etmeyi bırak. Hatta ona teşekkür et, senden vazgeçmediği için, ondan elini eteğini çektiğin anlarda bile senden ümidi kesmediği için...

 

Korkma! Yalnız değilsin, zaten hiç olmadın. İçindeki sese kulak verdiğinde bunu daha iyi anlayacaksın. Ancak etrafındaki kakofoniyi, zihnindeki anlamsız gürültüleri azaltmazsan o sesi asla duyamazsın. Bence bugün hayata yeniden başla hatta hayata her gün yeniden başla, sevmeyi yeniden dene, en önce de kendini sev. Her zaman başkalarından beklediğin takdiri, onayı öncelikle sen kendine ver. Şu kocaman evrende senden bir tane daha yok. Varmak istediğin yer, olmak istediğin sen, sahip olduğun güç, hepsi içinde, özünde saklı, orada öylece duruyor, senin tarafından keşfedileceği an'ı, bekliyor, hem de yıllardır… Sen ona kavuşuncaya kadar da beklemeye devam edecek.

Yorum Gönder

42 Yorumlar
  1. Kalemine sağlık, ne güzel bir yazıydı. Canımın sıkkın olduğu şu günlerde iyi geldi. Kendimizi ihmal ediyoruz. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Duygucuğum. En kıymetline iyi bak😊🤚

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. I read your post. It was very nice 😊🤚

      Sil
  3. Yazın doping etkisi yarattı bende :) Yapbozun bir parçasıyız bunun farkına varmak bile iyi geldi. Kalemine sağlık ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel, çok teşekkür ederim 🙏. Kal sağlıcakla 😊🤚

      Sil
  4. oooo spiritiel mi oldun seeen :) güzeeel :)

    YanıtlaSil
  5. ömür çok kısa. bir an önce içimizdeki cevheri keşfedip onu ateşlememiz gerekiyor. aksi halde, iş işten geçmiş olacak!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim değerli katkınız için Recep Bey :))

      Sil
  6. Son zamanlarda okuduğum en güzel farkındalık yazılarından biriydi canım tebrik ederim seni :) Okudukça kendime geldim, sarsıldım... Unuttuğumuz ne çok şeyi hatırladık sayende...Teşekkürler Sibelciğim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim Sevil'im🙏🙏🙏. Çok mutlu ettin beni bu güzel yorumunla. Öpüyorum sevgiyle 😍🤗🌺🤚

      Sil
  7. Ne güzel bir yazı olmuş.İnsanın dönüp kendine bakma, kendiyle konuşma isteği oluşuyor.Kaleminize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzeeel. Hissederek okumuşsun. Çok teşekkür ederim :))

      Sil
  8. Blogunuz çok güzel.. Sizi kendi sayfama da beklerim https://lensfiyatlari.com.tr/ :) İyi günler dilerimm..

    YanıtlaSil
  9. İnsan çoğu zaman muhteşem olduğunu göremiyor. Bazen biri söyleyince ya da bu şekilde okuyunca insan iyi geliyor. Teşekkür ederiiz :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi gelmişse ne mutlu. Ben teşekkür ederim. Sevgiler :))

      Sil
  10. Güzel bir yazı olmuş Yıldız Hanım, yazıyı okuduğumda blogumda yeni yayınladığım Mutlu Olmak İçin Yapılması gerekenler yazımla paralellikler barındırdığını fark ettim. Sizin yazınızda daha fazla duygusal bir anlatım hakim. Çok teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet benzerlikler var :)) Çok teşekkürler Fatih Bey :))

      Sil
    2. Rica ederim, sizi ziyaret etmek zevkti:)

      Sil
  11. Elinize sağık. "Neyin fazlasına sahipsen onun zıddıyla sınanırsın " vurucu bir cümle gerçekten.

    YanıtlaSil
  12. Blogunuz çok güzel.. Sizi kendi sayfama da beklerim https://lensgo.com.tr/ :) İyi günler dilerimm..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogunuz çok güzel. Fakat lens kullanmıyorum. İlginize teşekkür ederim.

      Sil
  13. Farkındalık oluşturan çok güze bir yazı olmuş, kaleminize sağlık:)))
    ''İçindeki sese kulak ver...'' kesinlikle en çok bunu yapmamız gerekiyor bence, elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sevgili Kitap keşfi 😊🤚

      Sil
  14. Gerçekten bazen şu "yalnız değilsin" ve "sen değerlisin"i duymak istiyor insan.
    adın gibi aydınlattın ya karanlığı :-) Sağ ol Yıldız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel bir yorum bu. Çokkkkk teşekkür ederim sevgili Mai. Sevgiler, 😊🤚

      Sil
  15. 40 lı yaşlara gelirken bir uyanma gerçekleşti bende ve kendimi mutlu etmenin önemini kavradım. O zamandan beridir de elimden geldiğince sevdiğim şeyleri yapmaya gayret ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok iyi yapıyorsun Lerzancığım🧿😊🤚

      Sil
  16. Çok İyi bir yazi olmuş emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  17. Çok çok teşekkür ederim 🙏🤗🤚

    YanıtlaSil
  18. Şu kocaman evrende senden bir tane daha yok. Şu söz moral veriyor insana.

    YanıtlaSil
  19. tam da aymaya, uyanmaya çalıştığım, bunun sancılarıyla yandığım 40'lı yaşlarımdayım. Geç değil, hiç olmamasından iyidir diyorum. Sonra sayfana geliyorum, ve yazdıkların aradığım, yaramı sağaltan şeylerden biri oluveriyor bugün için, bazen o kadar çok ihtiyaç oluyor ki böyle anlamlı, böyle bam teli odaklı cümlelere, kişilere ... Teşekkür ederim güzel insan, bu sayfayı şimdilik kapatmıyorum, hangi gün olur bilmiyorum ama, bir gün yeniden gelip, yine buradayım diye yazacağım. Sevgiyle... Umuda...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Kitap Eylemi, çokkkkk teşekkür ederim güzel sözlerin için. Anlatmak kadar anlaşılmak da güzel. Her zaman ziyaretini beklerim. Sevgi ve selamlarımla 🤗🌺🤚

      Sil
  20. Son yıllarda kendime değerli olduğumu, en iyi arkadaşımın kendim olduğunu ve kendime özen göstermem gerektiğini öğretmeye çalıştığım bir dönemdeyim. Hala üzerinde çalıstığım detaylar var ama dogru yoldayım sanırım 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle doğru yoldasın Deryacığım. 😍❤️🌺

      Sil
Yorum Gönder
Üst