GÜZEL İNSANLAR

32

GÜZEL İNSANLAR ÖYLECE ORTAYA ÇIKMAZLAR

    Yakın ya da uzak temas halinde olduğumuz, ne çok insan var hayatımızda öyle değil mi? Ailemizden başlayıp eğitim sürecimize, iş yerimize doğru uzandığımızda listemizin bir hayli kabaracağını düşünüyorum. Annemiz, babamız, kardeşlerimiz, eşimiz, dostumuz, akrabamız, komşumuz, arkadaşlarımız, beş dakika önce tanıştıklarımız, hatta hiç tanışmadıklarımız… Aile üyeleriyle iç içe olan, iş yerlerinde resmileşen, sokakta birbirimize teğet geçen yaşamlarımızla büyük bir örüntünün içindeyiz adeta.

    En fazla etkileşimimiz çekirdek ailemizle kuşkusuz. Süregelen tempoda bazen iş ve oluşların içine kendimizi öyle kaptırmış, öyle mekanikleşmiş oluyoruz ki birbirimize kattığımız güzellikleri fark etme, hayatımızı kolaylaştırmaya çalışanları görüp takdir etme kabiliyetimiz yavaş yavaş yok oluyor sanki. Yakınımızdakilerden gördüğümüz desteğe onların asli görevleriymiş gibi bakmadığımızda, yapılan işin büyüklüğünü daha net anlayabiliriz aslında. “Torununa bakan bir anneannenin, evin sorumluluklarına katkı sağlayan bir eşin yapıp ettikleri, zaten olması gerekenlerdir” diye düşünebiliriz. Ama olmayabilirdi de öyle değil mi?

    Yaşama dair ağır görevlerin büyük çoğunluğu sadece şahsımızın sorumluluğuna bırakılmamışsa mutlu azınlığın içindeyiz demektir. Önemli olan da bunu fark etmektir. O yüzden sık sık dönüp bakmalıyız etrafımızdaki meleklere… Eşimizi ekmek dilimlerken, kardeşimizi gazete almaya gönderirken, babamızı bozulan musluğu tamir ederken, öğretmen komşumuzu çocuğumuza bir şeyler öğretirken başka bir gözle izlemeli, üzerinde uzun uzun düşünmeliyiz.

    En çok ihtiyaç duyduğumuz anlarda Hızır gibi yetişenleri, kendi dertlerini yarıştırmadan dinlemeyi becerebilenleri, hiç bahsetmesek de gözümüzden, kaşımızdan, sesimizdeki solgun tınıdan sıkıntımızı sezip aynı anda ilaç olanları, sevinçlerimizi, başarılarımızı samimiyetle kutlayanları ayrı bir yere koymalıyız… Kontörümüz kalmadığında yerimize kartını karşılıksız okutan yolcuya, ayağımızı kesmesin diye kaldırımdaki kırık cam parçalarını yerden toplayan beli bükük amcaya, yağmura yakalandığımızda saçağına sığındığımız ev sahiplerinin bize uzattığı bir bardak çaya gönül dolusu teşekkür etmeliyiz. Etrafımızda bizim için sürekli bir şeyler yapan, tanıdık tanımadık  bize iyi gelen bu büyük orduya bizi seçtikleri için şükran duymalıyız. Derler ki “güzel insanlar alelade ortaya çıkmazlar. Onlar oluşurlar!” Hayatın ihtimamla demlediği bu kişiler, kendilerine özgü hoşgörü, anlayış ve duyarlılıkla; merhamet, şefkat, incelik ve bilgelikle; kaynağını sevgiden alan yüce bir güçle yaklaşırlar insanlığa. Hiç kimseyi kendilerinden farklı görmezler. Doğaya, çiçeğe, böceğe karşı sorumluluk hissederler. Oluşları güçlü, derin ve sessizdir; salt varlık sergileyenler ise gürültülü, yapay ve yavandırlar... Oluşanları asil sessizliklerinden ayırt edebiliriz bence. Hiç konuşmasalar da mayalarlar bizi. Ayrıca güzel insanlar öylesine oluşmadıkları gibi tesadüfen de girmezler hayatımıza. Onları bize doğru çeken; bizi de onlara doğru iten saf bir enerji, temiz bir çekim oluşur aramızda. Doğadaki eşsiz ahengin insana bulaştığı sihirli bir andır bu. Bu anlara yeterince tanıklık ediyor muyuz acaba? Saf enerjilerle aynı düzlemde buluşmak için yeterince temiz, yeterince arı değil miyiz yoksa?

Yorum Gönder

32 Yorumlar
  1. Etrafımızı saran kaos o denli yoğun ki çoğu şeyi ıskalıyoruz gibi geliyor. Kendimize dokunan yanlarda bir farkındalık, bir hassasiyet vuku buluyor hemen. Oysa ben merkezli bir hassasiyet olmadığında anlam kazanacaktır tüm o farkındalıklarımız. Saf ve arı değiliz muhtemelen. Kaleminize sağlık, ne hoş yazmışsınız böyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kıymetli yorumun için çok teşekkür ederim sevgili Vakt-i Dem. Daha yüksek farkındalıkkara, daha ince, daha bütüncül yaklaşımlara, daha arı ve duru olamaya ihtyacımız var sanırım. Selamlarımla 😊🤚

      Sil
  2. İnsanlarla samimiyet konusunda çok seçiciyim biraz soğuk yapıdayım sanırım, o yüzden de çevrem kalabalık olamıyor, aslında şu an içimi dökebileceğim bir dosta çok ihtiyacım var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seçicilik iyidir bence. İnsana en iyi dost ise öncelikle kendisidir. Gerisi zaten gelir. Çok teşekkür ederim ziyaret ve yorum için. Selamlarımla😊🤚

      Sil
  3. öyle insanlar çoğalsın bu dünyadaaa :)

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar.
    Şu anda en çok muhtaç olduğumuz şey, güzel insan.

    Hoşça bak zâtına kim zübde-i âlemsin sen
    Merdüm-i dîde-i ekvân olan âdemsin sen
    Şeyh Galip

    Açıklama: Ey insanevladı! Kendine saygıyla / hürmetle yaklaş; çünkü sen kâinatta yaratılmışların özü / göz bebeği olan insansın.”
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel söylemiş Şeyh Galip. Nurlar içinde uyusun. Bu güzel sözle yazıya değer kattınız kıymetli Recep Bey. Sağlık ve esenlikler dilerim.

      Sil
  5. İnsanın anne babası gibi yok. Elbette iyi insanlar da var çevrede ama kıymet bilen az. Sen çabaladığınla kalıyorsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyilerle karşılaşmak dileğiyle 🙏🤗🌺

      Sil
  6. Çok güzel yazmışsınız ve çok değil daha yarım saat önce böyle bir yaşayıp müteşekkir oldum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farkındalıkla yaşamak ne güzel 😊🌺🤚

      Sil
  7. Güzel insanlar gerçekten de her yerde karşımıza çıkabiliyor. Günüme anlam katan, beni minik bir jestle dahi mutlu eden her insanı böyle değerlendiriyorum. Başta ailemiz, sıcak bir sohbet ettiğimiz komsumuz, markette bize nazik davranan görevli gibi bu örneklerle dolu çevremiz aslında ve yazı da bahsettiğin gibi bunu görebilmemiz önemli olan. Sen de o güzel insanlardan birisin🩷

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deryacığııımmm çok teşekkür ederim güzel sözlerin için 🙏😍🌺

      Sil
  8. Merhaba Yıldız Hanım, maalesef zamanla bazı şeyler sıradanlaşıyor, hayatımıza değer katan insanların kıymetini bilmeliyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kıymet gören, kıymet verenlerden olmak dileğiyle Fatih Bey 🤚

      Sil
  9. İyi enerjiler birbirini çeker diye düşünüyorum. Kalp açıklığı ile yaklaşıldığında, karşı taraf da aynı şekilde kendini açıyor.
    İyi niyetli insanların çoğalması dileğiyle.
    Teşekkürler bu güzel yazı için. <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim sevgili Momentos 🤗🌺🤚

      Sil
  10. Allah iyi insanlarla karşılaşmayı nasip etsin.

    YanıtlaSil
  11. Bu yazının üzerine ne desem, az gelecek. Yazınız, sevginin, hoşgörünün, farkındalığın en içten yazılmış halidir. Keşke baktığımız kadar görmesini de bilsek.
    Bu muazzam yazı için sizi can-ı gönülden tebrik ediyorum Yıldız Hanım. Tüm güzellikler sizinle olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için kıymetli Nazlı Hanım. Çok mutlu oldum. Sevgilerimle🙏🤗🌺🤚

      Sil
  12. Böyle güzel insanlar hepimizin hayatında oluyor aslında. Onların daha çok farkında olmalıyız diye düşünüyorum. Çok güzel bir konuya değinmişsin Sibelciğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Sevilciğim. Sevgilerimle 🤗🤚

      Sil
  13. Yeni yazı var mı diye bakmaya geldim canım. Gelmişken bir kahveni içerim artık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımmm Sevilciğim birgün bunu gerçekten yapmak dileğiyle 😍🤗🤚🌺

      Sil
  14. Bize iyi gelen insanlar artsın çoğalsın :)

    YanıtlaSil
  15. Dünya bu güzel insanlar sayesinde hâlâ dönüyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen de o güzel insanlardan birisin Handan :))

      Sil
  16. Çok harika bir yazı, güzel insanlar var oldukça dünya bir nebzede güzellişiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Evet güzelleşiyor, hep güzelleşsin :))

      Sil
Yorum Gönder
Üst