ÖYKÜ SEVER BLOG YAZARLARININ İSİMSİZ ÖYKÜSÜ MİM

52


Merhabalar Blogcanlar J.

Gelen çok sayıdaki olumlu, teşvik edici, katılımcı yorumlardan anladığım kadarıyla tıpkı benim gibi birçoğunuzu heyecanlandırdığını düşündüğüm bu güzel mim’in içerisinde “sıra bana ne zaman gelecek acaba?” diye çok da fazla kıvranmadan yer aldığım için mutlu olduğumu belirterek başlamak istiyorum yazıma. Beni bu heyecana ortak eden sevgili Feri Peri’ye çok teşekkür ederim, öncelikle :).

En başa sararsak eğer, ortak öykü fikri sevgili Deepton’un "Kısa Öykü", (http://sadevederin.blogspot.com.tr/2018/04/ksa-oyku.html") adlı paylaşımına yapılan yorumlarla şekillendi sanırım. Özellikle de Berlin Berlin ‘in yorumuyla. Böylelikle, en zor görevi yazdığı harika bir giriş paragrafı ile Berlin Berlin üstlendi. Ardından Deeptone, Ebemkuşağı, İncirli Kurabiye ve Feri Peri heyecanı giderek artıran bir tempo yakalayarak okurlarda merak uyandırdılar. Bu arada sevgili Deep’in arada yaptığım küçük kaçamaklar nedeniyle konuyla ilgili bilgilendirme yapmak adına beni dürtme dürtüsüne minnettar olduğumu belirtmeliyim. Deep blog dünyasına adım attığım günden itibaren beni sizlerle buluşturan ve sizlere daha sıkı sarılmamı sağlayan çok kıymetli bir kardeş benim için.

Feri Peri'nin hikayeyi getirdiği nokta ve süreci çok güzel özetleyen anlatımı muhteşemdi gerçekten. Kullandığı formatı çok beğendim ve ben de benzer şekilde bu foratta ilerledim. İfade kolaylığı ve daha estetik yol alma açısından esas oğlan'ın da (veterinerin)  isim annesi oldum yüksek müsadelerinizle. 

Hatıralarımda edebi ve ebedi kalacak bu kollektif oluşumda yer aldığım için tekrar bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ediyor ve kendimi güçlükle kazıdığım anlatımdan gönülsüzce uzaklaşarak, yazdığım paragrafla sizleri baş başa bırakıyorum. Umarım beğenirsiniz. 

Bu arada kimi mi mimledim? Biraz ürkekçe de olsa ilk gönüllülerden olma cesaretini gösteren sevgili Sibella’yı (Sibella'nın Günlüğü), https://sibellaningunlugu.blogspot.com.tr/  

Eminim ki pasta tarifleri kadar leziz bir paragrafla öyküyü devam ettirecekJ.


👉Öykü Bölümü:  Berlin Berlin
"Saçları terden yüzüne yapışmış, gözleri ağlamaktan kan çanağına dönmüş, koşmaktan dizlerinde derman kalmamış bir şekilde sokağın büyük caddeye açılan köşesinden ana yola fırladı. Zifiri karanlıkta bir arabaya rast gelme umuduyla koşmaya devam etti. Yolun karşı tarafında beliren ışığa biraz daha yaklaştığında, birinin kendine doğru geldiğini ve fısıldayarak "Öykü" diye çağırdığını duydu."


👉Öykü Bölümü:  DeepTone
"Öykü, Öykü, Öykü!" Fısıldamaların şiddeti arttı: 'Öykü, kızım, hadi uyan, uyansana, hadi kızım, sabah oldu, okuluna geç kalacaksın, uyan!!!' Bir sıçramayla uyandı: "Ah anne, sen miydin beni çağıran, ne işin vardı ışığın altında?' 'Ne ışığı yavrum, kabus mu görüyordun sen, sana kaç defa dedim, uykudan önce gerilimli filmler izleme diye, hadi kalk artık, bir duş al, portakal suyunu iç ve dersine yetiş." 


👉Öykü Bölümü:  Ebemkuşağı
"Neyse ki rüyaymış dedi Öykü. Derin bir nefes aldı. Sonra kalkıp lavaboya gitti. Yüzüne çırptığı suyla kendine geldi. Annesi içeriden; 'İki lokma bir şeyler ye!' diye sesleniyordu. 'Geç kaldım anne!' diyerek, odasına gidip aceleyle giyindi. Annesine bir öpücük gönderip masanın üzerinde duran bir bardak sütü içtikten sonra kendini dışarı attı. Hızlı adımlarla ışıklara geldi.

Tam caddeden karşıya geçmeye hazırlanırken acı bir fren sesi duydu. Bir an, geceki rüyanın etkisiyle arabanın kendisine çarptığını zannedip gözlerini kapattı. Sonra kendine gelip gözlerini açtığında yerde yatan bir kedi yavrusu gördü. Hemen kediyi kucağına aldı. Neyse ki birkaç ufak çizikten başka görünür bir yarası yoktu kediciğin. İlk dersi kaçırmıştı zaten. Eve dönüp annemden mi yardım istesem yoksa veterinere mi görürsem diye ikilemde kaldı Öykü." 


👉Öykü Bölümü:  İncirli Kurabiye
"Ama kısa sürede toparladı kafasını. Düşünmesine gerek yoktu ki, ne yapacağını o çok iyi biliyordu. Yüzüne kocaman bir gülümseme yayıldı. İçinde kelebekler uçuşmaya ve kalbi hızlıca atmaya başladı. Çünkü aklına gelen fikir onu heyecanlandırmıştı. Eve dönüp annesinden yardım almayacaktı elbette, kediyi veterinere götürecekti. Her gün okuluna giderken yolunu uzatıp kliniğinin önünden geçtiği, 'acaba karşılaşır mıyım?' düşüncesi ile kapısının önünde oyalandığı, aşık olduğu veterinere götürecekti kediyi. O veterineri de ilk, arkadaşının kedisini götürdüklerinde görmüştü... Zaten o anda da aşık olmuştu. Ondan sonra sürekli oraya gitmek için bahaneler buluyordu. Hatta veteriner onu geçen hafta kapısının önünden geçerken görünce içeri kahve içmeye çağırmıştı. Öykü o günden sonra daha çok görmek istiyordu veterineri. Hakkında bütün bilgiye sahipti.. Öykü daha üniversite 4. sınıftaydı, veteriner ile aralarında 3 yaş vardı..." 

👉Öykü Bölümü:  Feri Peri
"Ayakları ondan evvel davranıp harekete geçmişlerdi bile. Hızlı adımlarla yürüyor, ılık sabah rüzgârını kızarmaktan kendilerini alamayan yanaklarında hissediyordu. Başını gökyüzüne doğru kaldırdı. Mavinin envaiçeşit rengine bürünmüş, güneşin anaç ışıklarından şahsına pay çıkarmaya çalışıyordu gök kubbe.

'Ne güzel bir Nisan sabahı..." dedi Öykü mutluluğun iksiri aşık olma hali ile sarhoş olurken. Küçük kedicik o sırada iyice kucağına yayılmış, karamel kahvesi tüylerini yalamakla meşguldü.

Bir sokak geçti, sonra bir sokak daha. Veteriner kliniği ile arasında sadece yirmi metre kalmıştı ki hemen yanı başındaki bir dükkanın camekanının önünde durdu. Camın yansımasında kendisini yeterince beğenene kadar üstüne başına bir çeki düzen verme gayretine girişti. Ensesinde topladığı koyu kumral saçlarını saldı. Saçlar omuzlarına düştü; perçemleri de küçük ve sevimli alnına. İşte şimdi hazırdı..." 

👉Öykü Bölümü: Bir Yıldızın Hikayesi  (https://gunesebakarken.blogspot.com.tr/)

Heyecan içinde özel kliniğin merdivenlerinden çıkarken kalp atışlarının ritmini frenlemek istercesine elini göğsüne bastırdı ve her adımı ile yüreğinin derinliklerinde giderek daha da çoğaldıklarını hissettiği pır pır uçuşan sevgi kelebeklerine hemen oradan uzaklaşmalarını söyledi. Olabildiğince normal görünmeye gayret etse de kucağında taşıdığı yaralı minik kedi kadar ürkek ve narindi. Bekleme salonunda girdiğinde daha önce hiç karşılaşmadığı sarı saçlı, ela gözlü, beyaz önlüğün içinde bile oldukça alımlı görünen bir genç kız karşıladı onu. “Bu kız da nerden çıktı şimdi” dedi içinden. Öfkesini yatıştırmaya çalışarak “Tunç Bey müsait mi?” diye sordu ve ekledi “Minik kedinin durumu biraz acil de”. “Tunç Bey şimdi bir operasyonda. 15 dakikaya kadar çıkar. O müsait oluncaya kadar ilk müdahaleyi ben yapayım dilerseniz. Ben onun yeni asistanıyım, adım Seray” deyip onay beklemeden çekip aldı kediciği Öykü’nün kucağından. Onu muyene odasına doğru götürürken geride bıraktığı parfümün rüzgarından hiç hoşlanmamıştı Öykü. Asistanın mekanik kollarında muayeneye giden kedicik ise çaresizce teslim oldu kaderine. Müjde annenin biricik kuzusu ve mahalledeki en yakın kankası Bücürük’le bugünkü pinpon maçını iptal edecekti mecburen.

Yorum Gönder

52 Yorumlar
  1. Hikaye çok güzel ilerliyor. Sıradakini sabırsızlıkla bekliyorum. Bücürük'ün katılması da güzel olmuş. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk yorum senden geldi. Teşekkürler Beyda'cığım :))
      Katılmanı çok isteriz :))

      Sil
    2. Katıldım canım ama bana daha sıra var:) Bana gelene kadar bakalım hikaye nerelere gidecek?

      Sil
  2. Çok güzel ilerliyor. Heyecanla sonraki bölümü bekliyorum. Kaleminize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım. Hepimizin sinerjisiyle güzel bir şey çıkıyor ortaya inşallah :))

      Sil
  3. Ayy aay genç yakışıklı veterinerimizin adı Tunç'muş demek,hmm pek güzel 🤗
    Bak şimdi araya giren o Seray bir sorun çıkarmasın ama yaaa🙈
    Çok güzel devam ettirdin Yıldız, ayrıca kalemin de çok güzelmiş ki 😌
    Bu oyun sayesinde seni tanımış oldum, mutluyum 💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Zeynep'ciğim, beğenmene sevindim. Ben de seni tanıdığım için muyluyum. Güzel paylaşımlarda ve yorumlarda tekrar tekrar karşılaşmak dileğiyle :))

      Sil
  4. Aşka kıskançlık da karışıyor galiba. Ortalık iyice canlanıyor. Süper bir bölüm olmuş. Eline, kalemine sağlık. Çok beğendim. Bakalım Sibella nasıl ilerleyecek?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım, beğendiysen ne mutlu bana. Eminim ki heyecan fırtınası artarak devam edecek :))

      Sil
    2. Ayrıca kullandığın resim de, yazdığın bölüme "cuk" diye oturmuş. Tebrikler👏

      Sil
    3. Canıımm çok mutlu oldummmm. Asıl seni tebrik etmeli, bizlere böyle bir yol açtığın için

      Sil
  5. Vavv şahane gidiyorsunuz gerçekten 😊🙌❤👏👏👏merak ve heyecanla bekliyoruz devamını ❤😊 canım benim bu sayede seni tanımış oldum güzel vesile oldu 😊❤sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım. Ben de seni tanıdığıma çok memnun oldum. Sevgi ve selamlarımla :))

      Sil
  6. ha haaaa, çok güzeeeel, seni seniiii, veterinerin kliniğindeki bu bölüm çok tatlı, seray faktörü de çok iyi olmuş, karpuz apartmanındaki sayko ceyda veya hale gibi olmasın da seray :), bücürük de çok zekice ve şiriiin ha haaa :) sonraaa, sibellayı mimleyeceğini biliyodum zaten hissediyodum :) herşey çok güzeeeel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süper eve gidince bakıyorum hemennnn

      Sil
    2. Teşekkür ederim Deepcan, beğenmene sevindim. Takıldık peşinizden geldik, bakalım daha neler neler olacak :))

      Sibella'yı nasıl da hissettin. Sana da seni seniii :))

      Sil
  7. Ay çok iyi gidiyorsunuz çoookkk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz SevKoz, takıl sen de peşimize :))

      Sil
  8. Yaaa nasıl güzel bir aileye dahil olmuşum ben. Ne güzel yazmışsınız 🙈 naif cümleleriniz için çok ama çok teşekkür ederim. Çok ama çok memnun oldum tanıştığımaa 💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim Sibella'cığım, ben de çok memnun oldum seni tanıdığıma. Heyecanla bekliyoruz öykünün devamını. Sevgi ve selamlarımla :))

      Sil
  9. Harika bir iş çıkıyor ortaya tebrikler😊 katkıniz da çok güzel olmuş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiz canım. Sevgiler :))

      Sil
  10. Yıldız'cığım, ben bloğu bıraktım, sadece gelen yorumlara cevap yazabiliyorum ama hep derim veda yazısı yazmadan bırakmam diye, bir ara yazacağım, o arada sevgili deeptone, zahmet edip bana haber vermiş, "Müjde annenin kuzusu Bücürük!" ü okuyunca anladım nasıl hoş bir sürpriz olduğunu. Bu nazik, güzel jestin için çok teşekkür ediyorum canım, öykü için de hem senin, hem de diğer arkadaşların eline sağlık. :)
    Bücürük'le sevgilerimizi bıraktık. ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de diyorumdum ki Müjde abla niye hiç yeni paylaşımda bulunmuyor. Beli ağrıyordu acaba ondan mıdır diye düşündüm hatta. Ablacığım hem şaşırdım hem üzüldüm şimdi. Senin gibi akıllı, üretken ve yaratıcı bir insanın bu mecradan uzaklaşmaması gerek bana göre. Neden böyle bir karar aldın demek belki biraz özele girer. Elbette kendine göre makul sebeplerin vardır. Saygı duyuyorum. Yalnız bilesin ki birkaç yorum yazısı bizi kesmez seni de Bücürüğü de özleriz biz. O yüzden benim gibi seyrek de olsa kendini hatrılatacağını ümid ederek selam ve sevgilerimi gönderiyorum Müjde ablacığım.

      Sil
    2. Yıldız'cığım hem belim ağrısı hem de bloglardaki durgunluk etken oldu, yoksa ağrılar beni durduramaz kolay kolay. Biraz da siyasi şeyler yazmak istiyorum ama ortam yüzünden yazamıyorum şöyle dobra dobra. :(
      Çok sağol canım, eksik olma, zamana bıraktım şimdilik bakalım zaman ne gösterir? Yoksa ben de seni ve diğer arkadaşlarımı elbette özleyeceğim hem de çok. Benden ve Bücürük'ten de selamlar, sevgiler canım. ♥

      Sil
  11. Senaryosu farklı ellerden çıkan dizi film gibi oldu. Her bölümü sürpriz. Sıraya yeni arkadaşları da ekledim. Çok güzel gidiyor, herkese sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kesinlikle. Emeğine sağlık canım :))

      Sil
    2. Hepimizin eline, yüreğine sağlık. 👏

      Sil
  12. Vay vay vay :) Öykü'müzün yakışıklı prensine çok uygun bir isim bulmuşsun. Tam centilmen erkek ismi Tunç :) Bakalım görünümü nasıl? :)
    Formatımı beğendiğin için de çok teşekkür ederim. Hemen ben de ekleyeyim yazını sayfama :)
    Bücürük'ü de çok güzel düşünmüşsün, benim hiç aklıma gelmediydi :D :D

    YanıtlaSil
  13. Yanıtlar
    1. Okudum canım. Şahanesin. Heyecan dorukta. Tatlı yiyip tatlı konuşsunlar inşallah :)

      Sil
  14. Ooo yeni karakterler çıktı ortaya çok güzel ilerliyor.:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz Fatma Nur. Sevgiler selamlar :))

      Sil
  15. Merhabalar ne güzel bir hikaye, ne dostane bir blog, ne candan insanlar eline yüreğine sağlık bu başarının devamını okumak için sabırsızlanıyorum şimdiden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu samimi mesaj için çok teşekkürler Çağdaş :))

      Sil
  16. Demek Veterinerimizin adı Tunç:) Yakışmış, işin içine bir de güzel bir asistan katılmış.E tabii rekabet kıskançlık olmadan olmaz dimi:) Çok güzel yazmışsın ellerine sağlık canım. Müjde Abla ve Bücürük te dahil olmuş,süper olmuş:))

    YanıtlaSil
  17. Mim'lenenler gittikçe daha da çoğalacak gibi :)

    YanıtlaSil
  18. sessiz kaldım da yazdııı minnoş aşk öyküsü oldu şimdilik :)

    YanıtlaSil
  19. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  20. Çok iyi bir fikir, herkesin ellerine sağlık :) Bu arada takipteyim bana da beklerim. sevgiler ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin canım. Ziyaretin ve yprumun için teşekkür ederim. Ben de takipteyim :))

      Sil
  21. Bölümleri yazanlari yeni gezebiliyorum. Tamamini okudum senin bölümün de cok güzel olmus 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım. Yorumun denetime takılmış nedense. Kusura bakma geç farkettiğim için. Sevgiler selamlar :))

      Sil
  22. Sevgili Yıldız, ben bir ara tüm bölümleri Berlin Berlin kızımın sayfasından okumuş ve sonra kendi bölümümü yazmıştım. Ama hâlâ yorum yapamadığım kızlarım var :( Blog tamiri ile uğraşıyorum bugünlerde, bazı sorunlar çıktı, onları düzeltmeye çalışıyoruz. Kızımın ummadık rahatsızlığı nedeniyle kediciklerimize ben bakıyorum. Bana az zaman kalıyor. Yeter ki iyileşsin o :((
    Senin bölümünü gayet iyi hatırladım. Kıskanç bir kadın olduğum için, o Seray'ı, Öykü'nün yerine bile kıskanmıştım :))) Eline sağlık canım. Bakalım öykümüz nasıl ilerleyip, sonlanacak? Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ece'ciğim bloguma yaptığın ziyaret ve sıcak yorum için teşekkür ederim. Blog onarımı bana da gerekiyor aslında, kolaylıklar diliyorum sana. Kızına da çok geçmiş olsun ayrıca. Öykünü sonunu ben de merak ediyorum gerçekten.

      En derin sevgilerimle :))

      Sil
  23. Öykü devam ederken sıra bana geldiğinde memleketteydim. Cenazemiz vardı. Hemen ayak üstü yazdıklarınızı okuyup devam niteliğinde ben de bir şeyler yazdım. Sizden sonra sibella yazmış ondan sonra ben yazdım. Yazını okudum yorum yapamamıştım. Kalemine sağlıkçok güzel yazmışsın ben de saneyenizde devamını yazabildim. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Saadet bu güzel yorum için. Başınız sağ olsun canım. Sevgilerimle :))

      Sil
  24. çok güzel olmuş bu ya kaleminize sağlık :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Ahsen yorumun ve de ziyaretin için. Sayfan bloglanmış görünüyor.

      Sil
Yorum Gönder
Üst