GÖKYÜZÜ SÜRPRİZLERLE DOLU

53

GÖKYÜZÜ SÜRPRİZLERLE DOLU
Merhaba blogcanlar; tatilimiz hemencecik bitiverdi. Üç gün evvel evimize intikal ettik. Yalnız dönüş sırasında uçağımız biraz sarsıldı. Yer yer türbülansa girdik. Bizim tatlı kuzu “anne altımız boşalıyor, baba içimiz çekiliyor” deyip deyip dursa da biz sanki hiç heyecanlanmıyormuş gibi duymazdan gelip her şey yolundaymış gibi yapmaya devam ettik. Neyse ki bu hal çok sürmedi ve kısa zaman sonra olağan akışa teslim olduk. O sırada elimi önümdeki koltuk cebine daldırarak Anadolu Jet/Magazin dergisinin Ocak 2019 sayısını karıştırmaya başladım.  Orada okuduğum ilginç bir haber dikkatimi çekti ve bundan sizlere de bahsetmek istedim.

 “Türk Hava Yolları Uçağında Doğum” başlıklı bu haberde, seyir halindeki bir uçakta gerçekleşmesi oldukça düşük bir ihtimal olan bir doğum hadisesi anlatılıyordu. Aslında uçak ve gemi seyahatlerinde çok sık olmasa da rastlanabilen bu tür olaylar deniz ya da hava yolu mürettebatının profesyonel yaklaşımları sayesinde çok iyi yönetiliyor.

Habere göre, geçtiğimiz Aralık ayında THY’nın Kinşasa-Librevil-İstanbul uçağına binen Demokratik Kongo Cumhuriyeti uyruklu bir aile bebeklerine uçakta kavuşmuşlar. Musuamba Michoukayembe'nin doğum sancıları kalkıştan yaklaşık 3 saat kadar sonra, uçak Nijer hava sahası üzerindeyken başlamış. İlk müdahaleyi Doktor olan eşi Kayoka Renemukadi yapmış. Kabin ekibi, doğumun başlaması üzerine uçağın arka tarafını izole ederek hazırlıklara başlamış. Uçak 13 bin metre irtifadayken bebek, dünyaya gözlerini 145. yolcu olarak açmış.
Bakımı yapılan bebeğe Benel ismi verilmiş. Uçağın kaptan pilotu, bebeğin ve annenin sağlık durumunun iyi olması üzerine uçuşa devam etme kararı almış. Böylece uçağın yeni yolcusu, doğumdan sonra 4 saat süren ilk yolculuğunu da tamamlamış. Uçak Atatürk Havalimanı'na indikten sonra aile ve bebekleri sağlık ekiplerinin refakatinde ambulansa bindirilerek Yeşilköy'de bulunan bir hastaneye götürülmüş. Böylece Kinşasa'dan 144 yolcuyla havalanan uçak, İstanbul'a 145 yolcuyla inmiş, sevgili okurlar.

Gökyüzünde doğuran, eşini semada doğurtan, göğe karşı doğan,  o uçağı kullanan pilotundan hostesine, hostundan yolcusuna, bu haberi okuyan, fısıldayan, yazan, duyan, duyuran velhasıl aynı anda birçok kişiye farklı duygular yaşatan bu mucizevi an bende de farklı duygular uyandırdı. Seyahat boyunca kendimi, bu olayla ilintili insanların yerine tek tek koyup empati yaptım. Neler mi düşündüm?

Öncelikle bir kadın olarak "insanın her an doktoruyla gezmesi büyük bir lüks" dedim.

Gökyüzünde doğan bir bebek olsaydım büyüdüğümde bunun havasını her yerde atar, astroloji bilimine yeni açılımlar getirdiğimi söylerdim.

Uçakta doğurtan doktor baba olsam "iyi ki bu mesleği seçmişim" derdim.

Pilot olsam bunu haber yapan dergiye Clark Gable bakışlı bir fotoğrafımı koydurturdum.

Hostes ya da host olsam “uçakta ilginç olaylarla karşılaşıyor musunuz?” diye soranlara anlatacağım ilk anı bu olurdu.

Yolcu olsam doğum başarı ile gerçekleşir inşallah diye dua ederdim. İçimden de komutlar verirdim; “Nefes al nefes ver, nefes al nefes ver” Ya da tetikte “en yakın hastaneye iniş yapacağız” anonsu bekler, “eyvah toplantıya geç kalacağım” diye endişe de duyabilirdim. 

Bloger olsam "bu haberi derhal blogumda  paylaşmalıyım" derdim😇

Ya siz ne düşünürdünüz🤔?

Yorum Gönder

53 Yorumlar
  1. Bu haberi duymuştum, çok ilginç ve sevindirici bir haber... Ayrıca doğan çocuğun okul masrafları ve bundan sonraki tüm uçak masrafları uçak firmasına aitmiş :) çocuk olsam yırttım felan derdim :)... Selam ve Dua ile...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu bilmiyordum. Ne güzelll👍 doğuştan şanslı olmak buna denir o zaman. Çok teşekkür ederim bu güzel katkı için. Selamlar 🤚

      Sil
  2. Hahaha, Can'ın uçağında olsaydı anlatıp dururdu artık saatlerce :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlatılmayacak gibi değil Handan. Can'a selamlar 😊🤚

      Sil
  3. Gökyüzünde doğan bir çocuk...İlginç, güzel ve etkileyici bir olay. Hayat boyu unutulmaz. Teşekkürler bu güzel ve ilginç olayı bizlerle paylaştığın için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim İbrahim. Selamlarımla 😊🤚

      Sil
  4. Doktor, pilot, hostes ve yolcu olsamda ki düşünceler güzeldi. Yıldız hanım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ziyaret ve yorum için teşekkür ederim. Selamlar 🤚

      Sil
  5. Sağ salim gelmişsiniz eve şükür Yıldızcım. O gökyüzünde doğum haberini ben de duydum. İlgilendiğim en önemli kısım özel doktorumu yanımda taşıma havası olduydu süper bir şey :)) O minnak bebişe de uçmalı kaçmalı özgür ve huzurlu bir ömür versin Mevla. Sevgiler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin canım cümle evlatlarımıza huzurlu ömürler diliyorum ben de Sevgi ve selamlarımla 😊🌷🤚

      Sil
  6. Çok güzel bir olay, tebessüm ettirdi :)

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel ve unutulmayacak bir anı. 💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gerçekten öyle. Teşekkür ederim 😊🌷🤚

      Sil
  8. şanlı çocukmuş ömür boyu ücretsiz uçar artık 😊 hadi hayırlı uğurlu olur inşallah 😊🌸 sevgiler canım benim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım. Sevgi ve selamlarımla😊🌷🤚

      Sil
  9. Gerçekten de çok ilginç bir yazı olmuş. En çok da empati yapma beceriniz hoşuma gitti, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  10. Bence dogum yapan kadin kendini sansli hissetmeli ki dogumunu saglikli sekilde yapabilmis gercekten ilginc bir haber ama sansli imis gercekten.

    YanıtlaSil
  11. Şans uçakta doğum olmasından ziyade doğumun sağlıklı olmasında bence. Problemli bir doğumda uçaktaki imkanlar ne kadar yeterli olabilirdi ki? Eşi doktor bile olsa hanımefendinin, tahminim her şeyin yolunda gitmesi için bolca dua etmiştir. Bir de bildiğim kadarıyla doğum ihtimaline karşı THY rapor istiyor. Bu ailenin raporu da çakma mı ne?:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ziyaret ve yorum için. Sevgiler selamlar 😊🌷🤚

      Sil
  12. Uçakta doğmuş vay beeee :))) Benim yanımda gerçekleşse anneden çok heyecanlanabilirdim ben :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadınların halini en iyi kadınlar anlar değil mi😊🌷🤚

      Sil
  13. Uçakta doğum olayı ilginçmiş karşılaşmak istemem bende doğuruyor gibi olurdum galiba türbülanslardan da korkuyorum benimde dikkatimi çeken bir olay erkek bir yolcunun yanına oturduğunuzda nasıl mutlu oluyorlar yol boyunca palavralar sıkıyorlar:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırsın ki süpermenle uçuyorsun değil mi? Güldürdün beni😀👍🌷🤚

      Sil
    2. Ya sorma bir bey oturmuştu yanıma kızım bir yaşında falandı sordu kimle evlisiniz falan eşimi dedim ha dedi ben uzaktan tanıyorum onu bu İstanbula yerleşmiş falan yol boyu anlattı işleri süpermiş İstanbulda inşaat işi yapıyomuş sonra dediki benim böyle uçakla gittiğime bakmayın benim Porsche arabam varda işte bu kadar uzun mesafeye onla çıkmayı göze alamadım.İlginç dedim yani hiç değilse Türk Hava yollarıyla business uçsaydınız hani ben Onur Air den aldım bilet çünkü ucuzdu fazla param yok size yakışmamış.Sinir oldum adama uçaktan inince hemen eşimi aradım bunu tanıyan bir ortak arkadaş varmış sorduk Porshce arabası varmı yokmuş tabii dolandırıcının tekiymiş:))Ooo daha bir sürü bu tiplerle karşılaştım uçaklarda bir kere üç erkeğin yanına düşmüştüm o zaman kızımda doğmamıştı halamın yeni taşındığı yere tam olarak nasıl gideceğimi bilmiyordum bunlara sordum sormaz olaydım hepsi uçaktan inince götürmeye gönüllü oldu uçaktan indim bunlar peşimde ben lavaboya bir gidiyim dedim arkalardan bir yerlerden kaçtım:))))

      Sil
    3. Uçakta kaderine teslim oluyorsun. Ne çıkarsa bahtına. Lavobaların bazen biz kadınlar için çok daha ciddi misyonları da var değil mi😀😇. Teşekkür ederim katkıların için 🙏😍🌷🌷🌷🤚

      Sil
  14. Kimileri doğuştan şanslı diye düşünüyorum ilk yorumu okuyunca yazının üstüne:))))
    Kendimi annenin yerine koydum. Endişelendim. Havadasın doğumun başlamış. Ya birşeyler ters giderse ya çocuğuma birşey olursa hava akışından..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet insanın aklına her şey gelir değil mi

      Sil
  15. Bende bu haberi okumuştum.Dogan çocuk hayatı boyunca beda uçaklara biniyor diye biliyorum:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet öyleymiş İnci. Ben de yeni öğrendim 👍😀

      Sil
    2. Bilseydim ucakta doğum yapardım :))

      Sil
    3. Anne adaylarına buradan duyurmuş olduk İnciciğim 🤰👰😇⭐

      Sil
  16. Ayyy heyecanlandın okurken valla.. ne havalı ama ben ucakta dogdun demek

    YanıtlaSil
  17. Bence doğan bebek kendini şanslı hissetmeli direk dünya vatandaşı oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazıları şanslı doğar diye boşuna dememişler 😀🤚

      Sil
  18. çok ilginç yaa. uluslar arası hukuka göre uçakta doğan bebek uçağın üzerinde uçtuğu ülke vatandaşı oluyooo yanılmıyosaam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O anlarda kaptan pilotla irtibatı kesmemekte fayda var sanırım Deep 😇😇🌷🤚.

      Sil
  19. Hosgeldin canim. Aslinda dojtorlar yedi aydan sonra izin vermez bu hanim biraz bilincliymis sanki bu konuda 😉

    YanıtlaSil
  20. hayatın her anı ummadık şeyler yaşatıyor insana. bu da bunlardan birisi :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kesinlikle, hoşgeldin bu arada. Seni takibe aldım. selamlar :))

      Sil
  21. Hamileliğin son ayında uçağa binilecekse, illaki doktor kocayla evlenmeli :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Can kıymetli :))
      Çok teşekkürler Aytül, sevgiler :))

      Sil
  22. Uçakta bulunup o ana tanık olanlar kadar haberler sayesinde bayağı gündem olmuşlardı ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ara elde olmayan sebeplerle çok uzak düştüm blogumdan. Eski yazıma uğrama nezaketi gösterdiğin için çok teşekkür ederim Yeşim😍🌷😊🤚

      Sil
  23. Hiç uçağa binmedim, binmediğim için de benim için heyecan verici, bir de hamile olarak binmem için eşimin doktor olması şart olurdu sanırım doğum yapan kadın gibi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eski bir yazıma gelmişsin Esra. Sandığım karıştırılınca hoşuma gitmiyor değil. Sevgilerimle :))

      Sil
Yorum Gönder
Üst