2022 YILINDA VİZYONA GİRECEK FİLMLER

37

 

Merhabalar, 

Yeni yılın ilk yazısıyla sizlerleyim. Öncelikle 2022’’nin hepimize sağlık, mutluluk, huzur, barış, başarı getirmesini; ertelediklerimizi tek tek gerçekleştirebileceğimiz bir sene olmasını diliyorum.

Şöyle bir bakayım dedim 2022 ne yılı ilan edilmiş diye. Biraz kafam karıştı açıkçası :)) 

2022 yılı, Birleşmiş Milletler (BM)  Genel Kurulunda alınan kararla ''Balıkçılık ve Su Ürünleri Yılı'' ilan edilmiş.

2022 yılı, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından ''Kamu Personeli Eğitim Atılım Yılı'' ilan edilmiş.

2022 yılı, Silivri’de “Atılım ve Yatırım Yılı” ilan edilmiş.


2022 yılı,  Arbeycan’da “Şuşa*” yılı ilan edilmiş.*: (Azeri kenti: cam anlamına geşiyormuş)

2022 yılı,  BM tarafından "Uluslararası Sürdürülebilir Dağ Kalkınma Yılı" ilan edilmiş. 

2022, TÜRKSOY tarafından (Uluslararası Türk Kültürü) Kırgız halk sanatçısı ve oyun yazarı Toktobolot Abdumomunov Yılı ilan edilmiş. 

2022, Şişecam’ın gayretleriyle “cam yılı” ilan edilmiş. 

Siz, kendinize en yakın olanı yılı seçmeye çalışırken ben de aşağıya 2022' de vizyona girecek filmleri tarihleriyle birlikte bırakayım dilerseniz. İyi seyirler :))


Paralell Mothers  /  Vizyon tarihi: 7 Ocak 2022

Doğum yapmaya hazırlanan iki kadın hastane odasında karşılaşır. İkisi de bekardır ve kazara hamile kalmışlardır. Orta yaşlardaki Janis, bu durumdan hiç pişman değildir ve çok sevinçlidir. Henüz daha çok genç olan Ana ise korkmuş, sarsılmış ve şimdiden pişman olmuştur. Janis, hastane koridorlarında uyurgezer gibi dolaşırken Ana'yı cesaretlendirmeye çalışır. Bu zaman diliminde paylaştıkları birkaç kelime, şans eseri gelişen ve karmaşıklaşan hayatlarını kesin bir şekilde değiştirecek, ikisi arasında çok yakın bir bağ oluşturacaktır.


Scream 5   / Vizyon tarihi: 14 Ocak 2022

Courteney Cox, yeni filmde haber muhabiri Gale Weathers rolünü, David Arquette ise Şerif Dewey Riley rolünü yeniden canlandıracak. Filmde, bir dizi korkunç suçu kimin işlediğini bulmak için memleketine geri dönen bir kadının hikayesi konu edilmektedir.

 

The 355  /  Vizyon tarihi: 14 Ocak 2022

Günümüzde, CIA ve MI6 için çalışan ve gerçek kimliği bulunamayan birçok kadın ajan için "Kod 355" terimi kullanılır. Buna istinaden film, bir teröristi durdurmak için farklı geçmişlere sahip olan kadın ajanların bir araya gelmesiyle yaşanan olayları konu almaktadır.

 

Cyrano  /  Vizyon tarihi: 14 Ocak 2022

Burnunun büyüklüğüyle tanınmış bir silahşör olan Cyrano de Bergerac, gönlünü Roxane'a kaptırır. Ancak burnunun iriliğinden dolayı duyduğu utançtan aşkını ilan edemez. Cyrano'nun emrindeki silahşörlerden olan Christian da Roxane'a aşıktır. Christian hislerini Roxane'a söyleyemese de Roxane da gönlünü Christian'a kaptırır. Bu durumun ardından genç kadın, Cyrano'dan Christian ile iletişim kurmasında kendisine yardımcı olmasını ister.

 

Morbius  /  Vizyon tarihi: 21 Ocak 2022

Power Rangers filminin yazarlarından Burk Sharpless ve Matt Sazama'nın senaryosunu kaleme aldığı Morbius; ender görülen bir kan hastalığına yakalandıktan sonra kendini tedavi etmeye kalkışmasıyla bir çeşit vampire dönüşen Dr. Michael Morbius'un hikâyesini anlatıyor.


A Hero  /   Vizyon tarihi: 21 Ocak 2022

Film, ödeyemediği bir borç yüzünden hapis yatan Rahim karakterini odak noktasına alıyor. İki günlük dışarı izni sırasında Rahim, alacaklısını borcun bir kısmının ödenmesine karşı yaptığı şikayetini geri çekmeye ikna etmeye çalışır ancak işler planlandığı gibi gitmez.

 

Nightmare Alley   /   Vizyon tarihi: 4 Şubat 2022

Stanton 'Stan' Carlisle kasaba kasaba dolaşan bir karnavalın ekibine katılmıştır. Amacı ise Matmazel Zeena'nın ve alkolik kocası Pete'in "zihin okuma" numaralarının sırrını çözmektir. Ancak bu konuda bir türlü başarılı olamamıştır. Ancak Pete öldüğünde, Zeena Stan'i ortağı olarak kabul etmeye zorlanır. Kısa sürede Stan, insanları manipüle edip dolandırma işinde Zeena'nın rahmetli eşinden çok daha yetenekli olduğunu kanıtlar. Hırslanan Stan, dolandırıcılık oyununu kendi başına da yapabileceğine inanmaya başlar. Ancak Zeena ile rekabete giriştiğinde hiç ummadığı tehlikelerle yüzleşmek zorunda kalacaktır…

 

Marry Me   /  Vizyon tarihi: 11 Şubat 2022

Filmin konusu, "Marry Me", rock yıldızı nişanlısıyla Madison Square Garden'da evlenmek üzere olan bir pop yıldızına (Jennifer Lopez) odaklanıyor. Düğüne dakikalar kala nişanlısının onu asistanıyla aldattığını öğrenen pop yıldızı sahnede sinir krizi geçirir.


Uncharted   /  Vizyon tarihi: 11 Şubat 2022

Kaşif Francis Drake'in soyundan gelen hazine avcısı Nathan Drake'in maceralarının anlatıldığı filmin oyuncu kadrosunda Tom Holland, Mark Wahlberg, Antonio Banderas gibi isimler yer alıyor.

 

Ambulance  /  Vizyon tarihi: 18 Şubat 2022

İki kardeş, ağır hasta olan annelerini tedavi ettirmek için gereken parayı bulmanın yolunu arar. Çaresiz kardeşler, parayı bulmak için bir banka soymaktan başka çare bulamaz. Bir soygun planı hazırlayan kardeşler, soygun sırasında işler ters gidince bir ambulansı çalmak zorunda kalır.

 

The Batman   /   Vizyon tarihi: 4 Mart 2022

DC Comics sinema evreninin süper kahramanı olan Batman'ın "The Batman" adını taşıyan solo filminin kadrosunda Batman rolüyle Robert Pattinson; Catwoman rolüyle Zoe Kravitz; The Riddler rolüyle Paul Dano ve Jim Gordon rolüyle Jeffrey Wright, Alfred rolüyle Andy Serkis, The Penguin rolüyle Colin Farrell, Carmine Falcone rolüyle John Turturro gibi isimler yer alıyor.

 

Aquaman 2   /   Vizyon tarihi: 16 Aralık 2022

Aquaman'in 2. devam filmi olan yapımın başrolünü ilk filmde olduğu gibi Jason Momoa üstleniyor. Filmin kadrosunda ayrıca Amber Heard, Yayha Abdul-Mateen gibi isimler yer alıyor.


Avatar 2   /   Vizyon tarihi: 16 Aralık 2022

Avatar olaylarından birkaç yıl sonra geçen filmde Sully, artık klanlarının reisi ve Neytiri baş rahibesidir - ancak olaylar görünüşe göre çocuklarına odaklanacaktır. Ayrıca filmde, Pandora ormanlarının ötesinde, sualtı ve volkanik ortamlara da yolculuk yapıyoruz…

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore  /  Vizyon tarihi: 15 Nisan 2022

Fantastic Beasts serisinin üçüncü devam halkası olan Fantastic Beasts and Where to Find Them 3 filminin yönetmen koltuğunda bir kez daha David Yates oturuyor.

 

Doctor Strange in the Multiverse of Madness    /    Vizyon tarihi: 6 Mayıs 2022

Zaman Taşı'nın koruyucusu Doktor Strange'in maceraları kaldığı yerden devam ediyor. "Doktor Strange"in devam halkası olan yapımda Sherlock dizisindeki kurgusal dedektif rolü ile ünlenmesinin ardından Wikileaks: Beşinci Kuvvet, Bilinmeze Doğru Star Trek ve The Imitation Game: Enigma gibi yapımlarda karşımıza çıkan Benedict Cumberbatch ünlü Doktor Strange'e bir kez daha hayat veriyor. İlk filmin yönetmeni Scott Derrickson'ın devam halkasında da kamera arkasına geçeceği yapımda Strange'in sadık yardımcısı usta Wong rolünü bir kez daha Benedict Wong üstleniyor.

 

John Wick: Chapter 4   /    Vizyon tarihi: 27 Mayıs 2022

Film, köpeğinin öldürülmesi üzerine yeniden yeraltı dünyasına karışan eski bir suikastçının maceralarının anlatıldığı John Wick filminin dördüncü devam halkasıdır. John Wick karakterine hayat veren Keanu Reeves, dördüncü devam halkası için bir kez daha kamera karşısına geçiyor.

 

Top Gun: Maverick  /   Vizyon tarihi: 27 Mayıs 2022

1986 tarihli, başrollerini Tom Cruise ile Kelly McGillis'in paylaştıkları Top Gun'ın devam halkası olan Top Gun: Maverick'ın başrolünde yine Tom Cruise yer alıyor. Tom Cruise, ilk filmde olduğunu gibi Amerika Birleşik Devletleri Deniz Kuvvetleri Teğmeni Pete Mitchell olarak hayranlarının karşısına çıkacak. Filmin yönetmenliğini ise Joseph Kosinski üstleniyor.

 

Black Panther II   /   Vizyon tarihi: 11 Kasım 2022

Black Panther'de babasının ölümünden sonra Wakanda Kralı olan T'Challa'nın, Wakanda ve bütün dünyanın geleceğini tehlikeye atan zorlu bir savaşa katılması ve düşmanlarını yenmek, halkının güvenliğini ve yaşam biçimini korumak için verdiği mücadele konu ediliyor.

 

The Flash  /  Vizyon tarihi: 4 Kasım 2022

Bilim adamı Barry Allen (Ezra Miller), fırtınalı bir gece laboratuarında çalışırken yıldırım düşmesi sonucunda üzerinde çalıştığı kimyasal maddelere maruz kalır. Bu dönüşüm sonucunda akılalmaz bir hızla hareket edebilme yeteneğine sahip olan Allen, şehrini kötülüklere karşı koruma görevini de üstlenecektir.

 

Mission: Impossible 7   /   Vizyon tarihi: 30 Eylül 2022

Görevimiz Tehlike serisinin 7. devam halkası olan Mission: Impossible 7, ikonik ajan Ethan Hunt ve birlikte çalıştığı IMF ekibinin maceralarını konu ediyor.

 

Transformers: Canavarların Yükselişi   /   Vizyon tarihi: 24 Haziran 2022

Transformers: Rise of the Beasts'de Predacon, Maximal ve Terrorconlar, Transformers dünyasına dahil olur. Diğer Transformerlar, Autobot ve Decepticonların savaşının ortasında çıkagelir.

 

Shotgun Wedding   /   Vizyon tarihi: 29 Haziran 2022

Genç bir çift olan Darcy ve Tom evlenmeye karar verir. Bu onların dışarıdan oldukça sevecen gözüken ancak oldukça inatçı olan ailelerinin de bir araya gelmesi demektir. Bu durum kutlama için tehlike oluşturacak olsa da onları bekleyen tek sorun bu değildir. Düğünde konuklardan biri rehin alınınca işler iyice karışır.

 

Black Adam  /   Vizyon tarihi: 29 Temmuz 2022

Shazam!'ın spin-off'u olan filmde, anti kahraman Black Adam'a odaklanılıyor. Dwayne Johnson'ın Black Adam'ı canlandırdığı filmin yönetmen koltuğunda Jaume Collet-Serra oturuyor.


Escape Room 2   /   Vizyon tarihi: 7 Ocak 2022

2022 yılında ilk izleyeceğimiz film aslında bir serinin devamı. Altı yabancının nasıl geldiklerini bilmedikleri bir kaçış odasından kurtulma mücadelesini anlatan serinin devam filmini de ilk filmdeki gibi Adam Robitel yönetecek. Oyuncu kadrosunda Taylor Russell, Logan Miller, Indya Moore, Isabelle Fuhrman, Holland Roden, Thomas Cocquerel yer alıyor.

“Kaynak: haberler. com”

Yorum Gönder

37 Yorumlar
  1. Topgun ilk dikkatimi çeken film oldu:) Tabi Tom Cruise'un halen teğmen rolü oynaması biraz tuhaf gibi:) Birde Çığlık serisi kaçırmadığım bir seri ve muhtemelen serinin 5inci filmini de kaçırmam:)

    Geçen sene olduğu gibi bu sene de aksiyon filmleri revaçta olacak gibi ama en azından arada farklı tarzda filmlerde var. Cam yılı her iki ülke de ortak nokta ve nasıl bir şey olacak merak ettim:)

    Liste harika, teşekkürler Sibel Hanım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tom Cruise belki rütbe atlamıştır :)))
      Evet aksiyon filmleri ağırlıklı gibi. Teşekkür ederim kıymetli yorumunz için Sezgin Bey.

      Sil
  2. Avatar'ı merakla bekliyorum ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bekleyeni çok Deryacığım. Sevgiler :))

      Sil
  3. Fantastik Canavarlar' ı ne zamandır bekliyorum. Bayağı gecikti. :) İlginç birkaç film de gördüm, liste için teşekkürler. :)
    Baştaki bilgilerin ekran görüntüsünü aldım. Kpss güncelde çıkabiliyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim Duygucuğum. Sevgiler :))

      Sil
  4. Bu yıl o kadaaaaar güzel filmler vizyona girecekmiş ki şu an senin yazınla fark edip heyecanlandımmmm. Çok fazla beklediğim ve beklentiye girdiğim filmler var heyecanlıyım baya :)

    YanıtlaSil
  5. The Batman’e özellikle acilen ihtiyacım varmış <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzeeellll seni heyecanlandırabilmişsem ne mutlu bana. İyi seyirler dilerim şimdiden Roza :))

      Sil
  6. Neden bilmem atılım ve yatırımı okurken istemsiz güldüm 😄 sağlık yılı ilan edelim gerisi halledilir 🤗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet en güzelini siz söylediniz Ahmet Bey, önce sağlık deyip "sağlık yılı diyelim" haklısınız :))

      Sil
  7. Ne güzel bir liste olmuş canım, merak ettiklerim var.Özellikle Avatarı çok izlemek istiyorum ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Sevilciğim. Avatarı bekleyen çok 😊. Şimdiden iyi seyirler dilerim 😍🤚

      Sil
  8. Mutlu, tatlı yıllar olsun sizin için öncelikle:))) Çok güzel filmler geliyor bu sene. Benim favorim ve heyecanla beklediğim John Wick 4 :))) Serinin 3 filmi de çok güzeldi ve 4 ne zaman gelir diye merak ediyordum. Bunun dışında Batman, Avatar merak ettiklerimden. The 355 ilginç geldi:))) Ne güzel liste hazırlamışsınız, emeğinize sağlık:))) Şimdiden herkese iyi seyirler dilerim:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim. Beklentilerini karşılayacak bir seyir diliyorum şimdiden.
      Sevgiler selamlar 😍🤚

      Sil
  9. Oooo Ne güzel filmler geliyor ya :D :Çok heyecanlıyım, Avatar 2 , Scream 5 :D Daha daha :) bu güzel yazı için çok teşekkür ederim Yıldız :) Çok iyi oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim Gamzeli. Filmseverler uğruyor teker teker. Hazırlarken böyle başucu listesi olacağını düşünmemiştim doğrusu. Sevgilerimle😍🤚

      Sil
  10. Ay ınnmıyorum avatarı gordum mazıyı hatırladım ne guzeldı fılmı :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Avatar'a sevinenler açık ara önde. Teşekkürler Madam 🙏🤗🤚

      Sil
  11. top gun, yeni matrix ile aynı akıbeti yaşar diyorum. Çokça fazla önyargı ama kesin diyorum :) Uçma girişimi gerçekleştiren neo hala sinirlerimi bozuyor , dakikalarca güldüm bir de acı acı :)

    avatar 2 geliyor muymuş:) unutulmamış demek ki, e güzel o vakit. Buna önyargı koymuyorum, gelsin görelim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güldürdün beni. Vakt-i Dem. İyi ki uğradın🙏. Selamlar 🤗🤚

      Sil
  12. For me, Unchartered sounds interesting.

    YanıtlaSil
  13. You may be right. Thanks. Bye😊

    YanıtlaSil
  14. scream 5
    john wick 4
    mission impossible 7
    top gun maverick

    pandemi bitse de bunları sinema salonunda izleseeek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah keşke Deep. Ben de çok özledim :))

      Sil
  15. Listeyi gördüğüm çok iyi oldu Avatar'ı merakla bekliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Avatar'ı bekleyen çok Lerzancığım 🤗🤚

      Sil
  16. Güzel ve kapsamlı bir liste olmuş, yazı girizgahındaki bilgiler de çok faydalı. Emeğinize sağlık Yıldız Hanım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Fatih Bey 😊🤚

      Sil
    2. Bilgilendirme için çok teşekkür ederim sevgili Yıldız Hanım. Daha önceden Eğitim Pınarı isimli bloğuma yapmış olduğunuz değerli yorumlar için size müteşekkirim. Ayrıca özellikle öğrencilerimize faydalı olabilmek adına açmış olduğum yeni bloğumu da https://saymuallim.blogspot.com/ ziyaret ederek değerlendirme yapmanızı beklerim. Sevgilerle...

      Sil
    3. Takipteyim. Tekrar hayırlı olsun 🤚

      Sil
  17. 2022 için ilan edilen konularda ne tür etkinlikler yapılacak yaşamımızda değişiklik olacak mı merak içindeyim. Cam konusu ilginçmiş.
    2022'de güzel filmler geliyor. Çığlık ve Kod 355 elimde şu an yazılarını yazıyorum. :) Vizyon tarihleri devamlı değişiyor. Yazının güncel kalması adına arada bir düzenleme yapmak gerekecek sanırım.
    2022 yılında vizyona girecek filmler arasından seçim yapamadım, hepsini de bekliyorum desem :))

    YanıtlaSil
  18. Ooo maşallah
    Çığlık ve Kod 355'in yazıları yazılıyor demek. Blogunun hakkını veriyorsun🧿👏👏😊. Tarihler neden değişir bilmiyorum 🙃😇. Filmler beklentileri inşallah karşılar. Çok teşekkür ederim ziyaret ve yorum için. Selamlar 😊🤚

    YanıtlaSil
  19. Batman'i heyecanla bekliyorum. Liste için teşekkürler, emeğine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim sevgili Şule. Hoşgeldin bloguma, 😊🤚

      Sil
  20. 2022'de vizyone girecek filmlerden haberim yoktu. Özellikle, batman, aquaman ve avatar. Bunları duyduğuma çokmsevindim :)

    YanıtlaSil
Yorum Gönder
Üst